Arcares


Mennistenerf ontvangt kwaliteitslabel

48e Kwaliteitslabel uitgereikt aan verzorgingshuis

Op vrijdag 29 november om 15.00 uur ontvangt zorgcentrum Het Mennistenerf uit Zaandam het WoonZorg Kwaliteitslabel. De heer W. Schepers, voorzitter van VDB Nederland, reikt dit 48e kwaliteitslabel uit. Het kwaliteitslabel is een initiatief van Arcares (brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen), de LOC (landelijke organisatie van cliëntenraden) en VDB Nederland (beroepsorganisatie directies zorgsector). Een onafhankelijk visitatieteam toetste Het Mennistenerf in mei 2002.

Volgens het visitatieteam is het Mennistenerf een warme organisatie met een prima woon-, werk- en leefsfeer. Er is een grote betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie, van directeur tot vrijwilliger. De informatieverstrekking naar bewoners, medewerkers en vrijwilligers en de aandacht voor het welbevinden van hen is uitstekend. Met name de ontplooiingsmogelijkheden en de scholingsactiviteiten zijn sterke punten binnen het personeelsbeleid. Er is inspraak in de beleidsvorming door alle disciplines.

Het WoonZorg Kwaliteitslabel
Het kwaliteitslabel wordt uitgereikt aan zorginstellingen die voldoen aan een groot aantal kwaliteitseisen, bijvoorbeeld op het gebied van de zorgverlening aan cliënten en de betrokkenheid van het personeel bij de organisatie. Het oordeel van cliënten over de zorg- en dienstverlening wordt hier nadrukkelijk bij betrokken. De kwaliteit wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen in een drie dagen durend onderzoek. Visitatie vindt plaats op basis van het HKZ-schema Verzorgingshuizen. Vanaf 2003 kunnen visitaties ook op basis van het MIK-V uitgevoerd worden.

Datum: 29/11/2002