Erasmus Universiteit Rotterdam

PERSBERICHT
PLATFORM 17

Onbehagen
Wat is er mis in Nederland?
Dinsdag 3 december 2002

Zaal H17-2, Woudestein, 16.00 uur, toegang gratis
Erasmus Universiteit Rotterdam, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Pim Fortuyn wist het natuurlijk allang, maar nu is iedereen zo langzamerhand op de hoogte: Nederland is geheel en al doordrenkt van onbehagen. Wat zich eerst onder de oppervlakte afspeelde, komt nu bovendrijven, op straat, in de kroeg en op TV: irritaties over allochtonen, onvrede over zorg en veiligheid - en anders wel over de beurskoersen of de blaadjes op het spoor. Omgangsvormen worden agressiever; je hebt tegenwoordig meer kans om een kogelbrief bij de ochtendpost te vinden dan een giroafschrift.

Johan Cruijff, Neelie Kroes en andere Bekende Nederlanders richtten deze week een club op, 'de publieke zaak', die met hulp van het bedrijfsleven alternatieve oplossingen moet vinden voor een falende politiek en overheid. Anderen zoeken hun heil bij Tsjakka-goeroes of vluchten in totale apathie.

De panelleden van Platform 17 gaan samen met u op onderzoek uit. Is het werkelijk zo slecht gesteld met ons land of wentelt u zich juist in tevredenheid? Welke rol spelen de media en de politieke partijen bij het mobiliseren (en aanwakkeren?) van gevoelens van onbehagen? Platform 17: dé gelegenheid om uw ongenoegens maar ook uw positieve ervaringen kenbaar te maken!

Discussieleider: dr. Arjo Klamer. Het vaste panel: dr. Jolande Uit Beijerse, dr. Gijs van Oenen, drs. Liesbeth Noordegraaf-Eelens en Martijn de Haas

Na afloop wordt er geborreld en nagepraat in de Faculty Club

Informatie: Studium Generale, Burg. Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam, 010408114,
stg@oos.eur.nl, fax: 0104089088, http://www.eur.nl/studium