Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-11-2002

Televisie
LUNCH-TV
Uitzending dinsdag 3 december
Nederland 2 - 12.40 uur

Mies bouwman te gast in lunch-tv

In het enige middagprogramma van de publieke omroep LUNCH-TV ontvangt Mireille Bekooij op dinsdag 3 december tv-persoonlijkheid Mies Bouwman. Samen met illustrator Philip Hopman, winnaar van de zilveren penseel 2002, komt de 72-jarige Mies vertellen over haar nieuwe carrière: die van kinderboekenschrijfster.

Onlangs is van haar hand het kinderboek 'Rambamboelie' verschenen, waarvan de eerste druk binnen een week was uitverkocht. Rambamboelie is een verhaal over een hondje dat op een dag niet meer kan blaffen, alleen miauwen. Bij de dokter krijgt hij een prik en dan loeit 'ie opeens. Pas na veel andere diergeluiden, drankjes en pilletjes is hij echt genezen. Vroeger vertelde Mies dit verhaal aan haar vier kinderen en later haar dertien kleinkinderen.

In november is het veertig jaar geleden dat Mies Bouwman de legendarische marathonuitzending 'Open het Dorp' presenteerde. Later wist ze miljoenen mensen aan het scherm gekluisterd te houden met Eén van de Acht, Mies en Scène en In de Hoofdrol. De vakvrouw pur sang heeft een absolute en onuitwisbare stempel gedrukt op een halve eeuw televisie.