Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 3 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: automobilist op de bon
De politie heeft maandagmiddag op de Pop Dijkemaweg een 21-jarige man uit Hoogezand bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Politieagenten zagen de automobilist een verkeersovertreding begaan en besloten hem te controleren. Naast het rijden zonder rijbewijs bleek dat de auto ook niet was gekeurd en verzekerd. De Hoogezandster kreeg op het politiebureau voor alle drie overtredingen een bekeuring uitgereikt. De auto is door de politie veiliggesteld.

Groningen: Stadjer gewond na bedrijfsongeval
Een 51-jarige man uit Groningen is maandagmiddag op het terrein van een transportbedrijf aan het Hoendiep gewond geraakt. De Stadjer was bezig met zijn werk en werd in deze hoedanigheid opgetild door een heftruck om vervolgens iets op een trailer te leggen. Hierbij kwam de man ongelukkig ten val en viel hij 3,5 meter naar beneden. Het slachtoffer is met beenletsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Groningen: mannen aangehouden na beroving dealer De politie heeft maandagavond in de Bloemstraat twee Stadjers in de leeftijd van 20 en 24 jaar en een 33-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor diefstal met geweld. De drie mannen hadden korte tijd daarvoor op de Ebbingebrug een 19-jarige man uit Groningen beroofd van tientallen bolletjes cocaïne en een pakje sigaretten. Later bleek dat het slachtoffer had gehandeld in verdovende middelen en een bolletje cocaïne wilde verkopen aan een van de verdachten. Vervolgens had hij klappen gekregen van de mannen en werden de sigaretten en de verdovende middelen weggenomen. Op aanwijzing van de dealer konden de verdachten worden aangehouden. Het betreffende pakje sigaretten werd bij de 20-jarige Stadjer aangetroffen. In de Bloemstraat trof de politie in een put de verdovende middelen aan. De verdachten zijn ingesloten. De dealer doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)