Politie Hollands Midden
Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 december 2002
·

Aanrijding Rijnsburg
Een 13-jarig meisje veranderde op maandag 2 december rond 18.45 uur op de Koningin Julianalaan met haar fiets zo plotseling van richting dat een achteropkomende 37-jarige automobilist uit Rijnsburg haar niet meer kon ontwijken. Bij de aanrijding die volgde liep het meisje heupletsel op. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Inbraak in woning Oegstgeest
In de middag of vroege avond van maandag 2 december werd er ingebroken in een woning aan de Javastraat. Om binnen te komen werd een bovenlichtje opengebroken. Uit de woning is een portemonnee met inhoud gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Leiden
Een vrachtauto bestuurd door een 34-jarige automobilist uit Leiden lukte het op maandag 2 december rond 15.25 uur op de Voorschoterweg nabij de kruising met de Rooseveltstraat op tijd te remmen voor voor hem voor het verkeerslicht gestopte auto's. Het reed vervolgens tegen de achterzijde van een 70-jarige automobilist uit Voorschoten en botste vervolgens op een 38-jarige automobiliste uit Leiderdorp. De vrouw werd met pijn aan de nek en schouder overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Slaapkamer brand uit Leiden
In een slaapkamer van een woning aan de Kooihof onstond op maandag 2 december rond 21.15 uur brand. Vermoedelijk ontstond de brand door kortsluiting of oververhitting. De brandweer bestreed het vuur. Bewoners van een aantal aanpalende woningen moesten tijdelijk hun woning verlaten. De slaapkamer brandde voor een groot deel uit.

Inbraak in woning Leiden
Op klaarlichte dag van maandag 2 december werd er ingebroken in een woning aan de Oranjestraat. Om binnen te komen werd een bovenlichtje opengebroken. Uit de woning is een discman en geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Straatroof Leiden
Een 52-jarige inwoner uit Den Haag is op maandag 2 december rond 18.35 uur op de Druckerstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. Nadat de man zijn mobieltje opnam kreeg hij plotseling een klap in zijn nek. Hij kwam daardoor ten val. Direct daarop pakten twee knapen het mobieltje uit zijn handen en gingen er op een scooter vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Gouda
In de vroege morgen van maandag 2 december werd er ingebroken in een woning aan de Kievitstraat en de Tobias Asserstraat. Bij deze laatste woning werd een steen door een ruit gegooid waarna men een raam kon openen. Uit de woningen zijn laptops, een portemonnee met inhoud en diverse (bank)passen gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Doorrijden na aanrijding Gouda
Een 68-jarige vrouw uit Gouda werd op maandag 2 december rond 21.45 uur op de kruising Industriestraat met de Nijverheidstraat op haar fiets aangereden door een nog onbekende automobilist. De auto reed vanuit de Nijverheidstraat zonder te stoppen de kruising op en schampte de vrouw op haar fiets. De vrouw kwam daardoor ten val. De auto reed door. Met een hoofdwond en een pijnlijke arm en been is de vrouw overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de nog onbekende automobilist.

Aanrijding Waddinxveen
Een 40-jarige automobilist uit Noorden lukte het op maandag 2 december rond 15.55 uur op de Beijerinklaan op tijd tot stilstand te komen voor voor hem afgeremde auto's. Hij reed daarop tegen de achterzijde van een 41-jarige automobilist uit Waddinxveen. Door de klap kwam deze tot stilstand tegen een voor hem stilstaande 68-jarige automobilist uit Waddinxveen. De 41-jarige automobilist is met nekletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.