Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 3 december 2002

* GROTE HOEVEELHEID VUURWERK IN SCHUURTJE

De politie van het district Feijenoord-Ridderster trof maandag in een schuurtje achter een woning aan de Molencatensingel een grote hoeveelheid vuurwerk aan. Er werden zo'n 140 dozen/doosjes, 12 pakketten en losse hoeveelheden nitraatbommen, kanonslagen, mortieren, vuurpijlen en dergelijke in beslag genomen. Tegen de 48-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt.


* CAFETARIA OVERVALLEN
ROZENBURG -In de nacht van maandag op dinsdag even na middernacht hebben twee onbekende mannen een cafetaria aan de Emmastraat overvallen. Terwijl één van de overvallers enige aanwezige klanten met een mes in bedwang hield, bedreigde de andere overvaller de 47-jarige eigenaar met een vuurwapen. De kassa moest worden geopend, waarna de overvaller er geld uithaalde. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit verlieten de twee overvallers de zaak en liepen weg in de richting van de brandweerkazerne. Een onderzoek in de omgeving naar de overvallers bleef zonder resultaat.


* RADARSNELHEIDSCONTROLES
De Verkeerspolitie heeft maandagavond op de Westzeedijk en de Maasboulevard radarsnelheidscontroles gehouden. Tussen 21.00 en 21.45 uur reden op de Westzeedijk -stad in-, 37 van de 161 gecontroleerde automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50 km. Hoogste snelheid 109 kilometer per uur; Stad-uit gingen 24 van de 240 gecontroleerde bestuurders in de fout. Hoogste snelheid 101 kilometer per uur. Op de Maasboulevard reden tussen 21.00 en 22.15 uur, 28 van de 710 gecontroleerde bestuurders harder dan 50 km. Hoogste snelheid 80 kilometer per uur.

Avonduitgave maandag 2 december 2002

* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Straatweg, Dwarsdijk en Molenvliet. Tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf werd gecontroleerd op de Straatweg. Van de 701 passerende automobilisten overschreden er 115 de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur. Ook tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf werd gecontroleerd op de Dwarsdijk. Hier namen 59 van de 221 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogste score bedroeg hier 80 km/uur. Op de Molenvliet flitste de snelheidsradar tussen half twee en half drie 97 van de 780 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg79 km/uur in plaats van de toegestane '50'.


* METROCONTROLE ZUIDPLEIN
Maandagmorgen hield politiepersoneel van het district Zuid samen met personeel van Connexxion een kaartcontrole op het metrostation Zuidplein. Tussen zes uur en half tien werden 8700 passagiers gecontroleerd. Er werden 24 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een geldig vervoersbewijs, terwijl 43 reizigers werden gepardonneerd omdat het plaatsbewijs niet geheel in orde was.


* TWEE DOORGELADEN VUURWAPENS IN WONING AANGETROFFEN

Naar aanleiding van een melding over een bedreiging met vuurwapens in een woning in de Ajaxstraat werd maandagmorgen rond tien uur door leden van een Arrestatieteam daar een inval gedaan. In de woning werden drie mannen (18, 30 en 31 jaar), allen uit Rotterdam, aangetroffen alsmede twee doorgeladen vuurwapens. Het drietal werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld, terwijl de vuurwapens in beslag werden genomen.


* POLITIEHELIKOPTER 'BLAAST' AFGEDREVEN SURFER WEER RICHTING KUST

HOEK VAN HOLLAND - Maandagmiddag rond kwart voor twee 'blies' een politiehelikopter op de Noordzee, ter hoogte van de Zeekant, een zo'n 500 meter afgedreven 39-jarige surfer uit Vlaardingen weer richting kust. De helikopter, die in de buurt vloog, reageerde op een melding dat er een surfer in de problemen was. Door heel laag boven de surfer te gaan vliegen werd de Vlaardinger, die op z'n plank lag en naar de kust probeerde te peddelen, door de wind van de rotorbladen van de heli weer richting strand gedirigeerd. Daar werd hij opgevangen en bleek geen nadelige gevolgen te hebben opgelopen.