Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 03-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie

Brand in flat
ALMERE In een flat aan het Amelisweerdpad is dinsdagmorgen brand uitgebroken. Daarbij brandde één flatwoning volledig uit en liepen drie andere woningen roet- en waterschade op. De brandweer was snel ter plaatse voor het blussen van de uitslaande brand en de ontruiming van de flat: veel bewoners sliepen nog. De vrouw (leeftijd onbekend) die de uitgebrande flatwoning bewoonde, is met ademhalingsproblemen per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis, evenals zes andere flatbewoners, die ter controle naar het ziekenhuis werden overgebracht. Bewoners van de flat werden geëvacueerd, waarna een deel van hen tijdelijk is opgevangen aan het politiebureau in Almere.

Verkeerscontrole
LELYSTAD Op de parkeerplaats in de Kempenaar/ hoek Houtribdreef is maandagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er circa 15 auto`s gecontroleerd en vier bekeurd. Naast een verlopen APK is er bekeurd voor het niet dragen van de gordel en werd er diverse malen gewaarschuwd voor ondeugdelijke verlichting en het niet kunnen tonen van de vereiste papieren.

LELYSTAD Bij een snelheidscontrole op de Oostranddreef, de Binnenhavenweg en de Dronterweg zijn maandag 29 bekeuringen uitgedeeld. Tussen 08.30 en 16.00 uur kregen automobilisten een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid (19), het rijden over een verdrijvingsvlak (7), het voeren van mistlampen (2) en het rijden zonder rijbewijs (1).

ALMERE In samenwerking met 3VO heeft de politie maandagavond een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd op de kruising Yitzhak Rabinpad / Spoorbaandreef. Daarbij zijn ongeveer 30 fietsers gecontroleerd tussen 19.00 en 21.00 uur. De fietsers konden kiezen: of een boete betalen, of de verlichting direct laten maken door de aanwezige fietsenmaker. Uiteindelijk zijn er 12 bekeuringen uitgeschreven en hebben 17 fietsers hun verlichting ter plekke laten repareren.

Aanrijding met letsel
EMMELOORD Bij een botsing tussen een 14-jarige fietster uit Emmeloord en een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden is maandagmiddag de fietster gewond geraakt. Zij wilde met haar fiets de Muntweg oversteken richting tankstation, toen de automobilist vanaf de andere kant linksaf wilde slaan en ze op elkaar botsten. Het meisje is met beenletsel ter controle overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis en mocht daarna weer naar huis.

ALMERE Twee personen zijn maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Busbaan in het centrum van Almere-Haven. De bus reed vanaf de Wierde richting centrum, toen er ter hoogte van het Binnenhof een scooter met twee jongens voorlangs (vermoedelijk door rood) reden. Bij de botsing raakten de beide jongens, waarvan de passagier (16 jaar uit Wassenaar, bestuurder nog onbekend) gewond en zijn per GGD-ambulance met romp- en hoofdletsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE Een 59-jarige vrouw uit Almere is maandagmiddag gewond geraakt na een botsing op de Koopmanstraat. De vrouw reed met haar fiets langs een geparkeerde auto ter hoogte van de Muntmeesterstraat. Op dat moment opende de 32-jarige automobilist uit Almere het portier, waardoor de vrouw ten val kwam. Zij is met schouderletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Omdat een 47-jarige automobilist uit Lelystad bij het rijden over de Polderdreef ook over de stoep ging, is hij maandagavond ter controle staande gehouden. Bij de blaastest bleek dat hij onder invloed verkeerde, waarna hij is overgebracht naar het bureau. Hij had een promillage van 1.85. Zijn rijbewijs is ingenomen.

ALMERE Op het Spoorbaanpad is maandagmiddag een 27-jarige bromfietser aangehouden. Hij werd bij een bromfietscontrole aan de kant gezet omdat hij zonder verlichting reed (om 17.00 uur). Ook bleek bij de controle dat hij geen rijbewijs had en niet verzekerd was. Bij de blaastest blies hij 0.5 promille. Zijn bromfiets is in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Vuurwerk in beslag genomen
ZEEWOLDE Na meerdere overlastmeldingen van vuurwerk in de omgeving van het Horsterveld is maandagavond een 19-jarige jongen aangehouden op de Overloop. De jongen was in bezit van een lawinepijl, een strafbaar explosief. Bij zijn aanhouding maakte hij beledigende opmerkingen en is overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld voor nader verhoor.