Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA wil ouders asociale jongeren aanspreken!

Het CDA wil dat ouders van asociale jongeren worden aangesproken op het gedrag van hun kinderen. Het CDA stelt dit naar aanleiding van de sluiting van de buurtsuper in Crooswijk, waarvoor een groep jongeren tussen de 12 en de 15 jaar verantwoordelijk is. Het CDA wil voorkomen dat jongeren nogmaals in de fout gaan. Het is onredelijk de verantwoordelijkheid hiervoor eenzijdig bij de politie te leggen. Als het nodig is moeten ouders gesteund worden bij de opvoeding van hun kinderen. Het CDA wil aan de hand van aanpak van deze Crooswijkse jongeren een discussie voeren over de aanpak van probleemjongeren in zijn algemeenheid.

De volgende vragen zijn door de CDA-fractie gesteld:


1. Zijn ouders van de overlastgevende jongeren aangesproken op het gedrag van deze jongeren?






2. Indien nee, waarom niet of wanneer zal dat alsnog gebeuren? Zo ja, tot welke resultaten heeft dit geleid?






3. In hoeverre krijgen deze jongeren de komende tijd extra aandacht vanuit onderwijs, welzijn en jeugdzorg? Welke concrete afspraken zijn hierover gemaakt? Welke instanties zijn hiervoor verantwoordelijk? Tot welke resultaten moeten interventies leiden?

4. In hoeverre krijgen de gezinnen waarvan deze jongeren onderdeel uitmaken de komende tijd extra aandacht? Welke concrete afspraken zijn hierover gemaakt? Welke instanties zijn hiervoor verantwoordelijk? Tot welke resultaten moeten interventies Leiden?

5. In hoeverre zal de politie zich de komende tijd bemoeien met deze jongeren en de gezinnen waaruit deze jongeren afkomstig zijn?

6. Is er naar het oordeel van het College- aanleiding om te pleiten voor aanvullende maatregelen en mogelijkheden om het feitelijk mogelijk te maken dat deze jongeren niet nogmaals betrokken raken bij een dergelijk asociaal gedrag?
Rotterdam, 3 december 2002

noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht