Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 3 december 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Auto te water
02-095017
Westerhaar-Vriezenveense Wijk Grintweg
Maandag 2 december 10.45 uur
Een 38-jarige automobilist uit Hardenberg reed over de Grintweg, komende vanuit de richting Daarlerveen. In een scherpe bocht verloor hij de macht over het stuur en reed rechtdoor het kanaal in. De automobilist gaf als verklaring op dat hij bezig was met de bediening van de verwarming van de auto, voordat hij te water ging. Hij kon op eigen kracht het voertuig verlaten. De duikploeg van de brandweer en een kraan kwamen er aan te pas om de auto uit het water te takelen.


Aanrijding met letsel
02-094933
Daarle Wierdenseweg
Maandag 2 december 08.05 uur
Een 20-jarige automobilist uit Daarle reed in een bestelauto over de Wierdenseweg komende uit de richting Daarle. Voor hem reed een bouwvoertuig/kraanwagen, bestuurd door een 41-jarige man uit Bergentheim. Toen dit voertuig afremde, bemerkte de 20-jarige dit te laat en reed er achterop. Hij raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij werd met onder andere een gebroken been en een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.


Rijden onder invloed
02-095382
Nijverdal Kerkstraat
Dinsdag 3 december 05.55 uur
Een 24-jarige automobilist uit Nijverdal viel op door zijn hoge snelheid. Hij werd gecontroleerd waarbij alcoholgebruik werd geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van een uur en een transactie van ¤ 190.


Woninginbraak
02-095044
Almelo Lammershuis
Tussen vrijdag 29 november en maandag 2 december
Nadat een uitzetraam was geforceerd werd toegang verkregen tot de woning. Weggenomen werden een computer, videorecorder, 2 DVD-spelers en een playstation.


Woninginbraak
02-095167
Bornerbroek Entersestraat
Maandag 2 december rond 14.45 uur
Nadat de ruit van de tuindeur werd vernield werd toegang verkregen tot de woning Weggenomen werden onder andere een videorecorder, een analoge- en een digitale ontvanger. Door het afgaan van het luide alarm zijn de daders gestoord en er vandoor gegaan. Mogelijk met een donkerkleurige Opel Kadett.


Aanhouding wegens diefstal uit kleedkamer
02-095253
Rijssen Vennekesgaarden
Maandag 2 december 17.00 uur
Vanuit de kleedkamer in een sportaccommodatie werd uit de kleding van een 17-jarige Rijssenaar geld en een minidisk weggenomen. Nadat de diefstal was ontdekt werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld in de kleedruimtes en de toiletten. Er werd niets aangetroffen. Nadat een 16-jarige jongen uit Markelo naar het toilet was geweest en voor langere tijd weggebleven was, werd wederom het toilet doorzocht. In de stortbak werd het geld aangetroffen. De jongen werd aangehouden. Nadat hij de diefstal bekende wees hij de verstopplaats van de minidisk aan. In de woning van de verdachte werden nog een groot aantal goederen aangetroffen, deels nog voorzien van prijslabels. Deze goederen zijn alle in beslag genomen voor onderzoek naar de herkomst. De verdachte is wegens recidive ingesloten.


Diefstal tuinbeelden
Wierden diverse locaties
Tussen vrijdag 29 november en zondag 1 december
Werden uit de tuinen van in ieder geval vier woningen beelden weggenomen. Aan de Maldegemstraat werden 2 betonnen ganzen gestolen; aan de Europa-Ring werd een zonnewijzer van de sokkel gerukt en meegenomen en bij een andere woning een beeld van een pilaar weggenomen. Aan de Lampertheimstraat werd eveneens een beeld van een sokkel ontvreemd. Bij de kwekerij aan de Vlierdijk werden in totaal 16 Buxusplanten weggenomen. Mogelijk gaat het in alle gevallen om dezelfde dader(s).


Vernieling auto's
02-095095
Rijssen Reggesingel
Tussen zaterdag 30 november en maandag 2 december
Tijdens het weekend werden bij een autobedrijf in totaal zes auto's bekrast. De auto's behoren tot de handelsvoorraad. De totale schade wordt geschat op ¤ 3000.


Schaftkeet uitgebrand
02-094940
Holten Helhuizerweg
Maandag 2 december 09.35 uur
Aan genoemde locatie werd brand gemeld in een schaftkeet. Welke eigendom is van een verhuurbedrijf. De keet brandde volledig uit. Oorzaak is een ondeugdelijke gaskachel die in de keet stond.


Brandstichting
02-0950093
Rijssen J ter Horstjhznstraat
Maandag 2 december 13.55 uur
Werd een brandstichting gemeld door een 36-jarige bewoonster. Zij had in haar woning de brievenbus horen rammelen. Toen zij een tijd later bij de voordeur kwam zag zij dat een rolgordijntje, welke aan de deur hing, geheel was verbrand. De deur en het plafond waren deels zwart geblakerd. De vloerbedekking en de deurmat waren verbrand/geschroeid. Mogelijk is door een onbekende een brandend voorwerp naar binnen gegooid. Het vuur is vanzelf uitgegaan.


Verkeerscontroles
Holten Markeloseweg en Rijssen Holterstraatweg
Maandag 2 december
Werd in genoemde plaatsen een verlichtingscontrole gehouden. Daarbij werden in totaal 13 fietsers bekeurd.