Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Tips na uitzending Opsporing Verzocht

DE MEERN- Na de uitzending van het programma Opsporing Verzocht zijn er tot nu toe 18 tips bij de politie binnengekomen. De politie onderzoekt deze tips naar hun waarde.

Op maandagavond 18 februari 2002 vond er een schietpartij plaats waarbij een 36-jarige man uit de Meern om het leven kwam. De man stapte omstreeks 21.30 uur uit zijn auto voor zijn woning op De Keerkring. Plotseling werd hij meerdere keren beschoten, vermoedelijk met een semi automatisch wapen, door een nog onbekende man. De 36-jarige man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Vlak na de schietpartij rende de onbekende man weg en stapte vervolgens in een zwarte auto, vermoedelijk een BMW.

Het is nog onbekend waarom de onbekende man het vuur opende op de 36-jarige man. Wel is bekend dat de 36-jarige man zich bezig hield met criminele activiteiten en de mogelijkheid bestaat dat het hier om een afrekening gaat in het criminele circuit.

Na onderzoek is gebleken dat dagen voor de schietpartij zich twee mannen ophielden in de omgeving Westerlengte en Zuiderbreedte. Het vermoeden bestaat dat deze mannen het slachtoffer al in de gaten hielden en misschien al eerder de aanslag op de 36-jarige man wilde plegen. Uit getuigen onderzoek is een signalement van de dader gekomen en werd een compositietekening gemaakt. Het gaat hier om een blanke man tussen de 25-30 jaar, tussen de 1.70 en 1.75, fors gebouwd en kort blond haar. Hij droeg een zwarte jas, een zwarte broek en zwarte schoenen. Een bijzonder kenmerk van de man was dat hij een vreemde loop had, alsof hij trok met zijn linkerbeen.

De politie verzoekt getuigen welke informatie hebben over de schutter, de mannen die eerder rond de woning liepen of andere belangrijke informatie hebben die tot de aanhouding kan leiden van de dader van deze schietpartij, contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo 0900-8844.

De Hoofdofficier van Justitie van Utrecht looft een beloning uit van 25.000 euro.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op maandagavond omstreeks 18.30 uur heeft er een ongeval letsel plaatsgevonden.

Een 27-jarige bestuurder uit Utrecht reed over de Royaards van den Hamkade, komende uit de richting Marnixlaan en gaande in de richting Ahornstraat. Een 15-jarige bromfietser uit Utrecht reed over de Ahornstraat, komende uit de richting Omloop en reed op benoemde kruising linksaf de Acaciastraat in.

Op de kruising reden de twee tegen elkaar aan. Hierdoor viel de 15-jarige bromfietser op de grond en de bestuurder van de auto kwam tot stilstand tegen een paaltje. Agenten die het ongeluk zagen gebeuren, waarschuwden een ambulance. De 15-jarige jongen is voor controle overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op maandagmiddag om 14.15 uur heeft er een ongeval letsel plaatsgevonden op de Ina Boudier-Bakkerlaan.

Een 19-jarige bestuurster uit Utrecht reed over het parkeerterrein aan de Ina Boudier Bakkerlaan. Zij verliet dit parkeerterrein met een ruime bocht naar rechts, in de richting van de Rubenslaan. Zij kwam door de ruime bocht op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Op dat zelfde moment fietsten een 17-jarige jongen uit Utrecht met een 17-jarige jongen achterop, over de rijbaan van de Ina Boudier Bakkerlaan, gaande in de richting van de Notebomenlaan. De vrouw zag de jongens ineens voor haar rijden en kon niet meer uitwijken, waardoor een aanrijding plaatsvond. Bij deze aanrijding vielen de jongens op de voorruit.

Zowel de bestuurster als de twee jongens zijn met letsel overgebracht naar het Diaconesse ziekenhuis.

Tanken zonder te betalen

UTRECHT- Op maandagmorgen omstreeks 09.20 uur kreeg de politie een melding van een benzinestation aan de Cartesiusweg. Daar hadden twee mannen in een personenauto getankt en waren weggereden zonder te betalen.

Navraag wees uit dat de mannen al meerdere keren bij diverse benzinestations hadden getankt zonder te betalen. De politie vond naar aanleiding van het kenteken de auto terug op de een parkeerterrein op de Europalaan. Daar konden ze tevens twee verdachten aanhouden. Een 39-jarige man uit Utrecht en een 37-jarige man uit s Hertogenbosch. De twee verdachten zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder verhoor.

Paard meerdere malen ontsnapt
UTRECHT- Omstreeks 09.05 uur kreeg de politie een melding over een paard dat was ontsnapt vanaf de veemarkt aan de Biltse rading. Gelukkig kon het paard al snel worden teruggevonden door personeel van de markt.

Om 13.00 uur kreeg de politie echter de melding dat het paard weer ontsnapt was. Deze werd ditmaal weer gevangen door personeel. Nog geen twintig minuten later wist het paard weer te ontsnappen. Agenten troffen het paard aan in de Voorveldsepolder. Het paard liep vervolgens de Biltsestraat op, waardoor diverse bestuurders in de remmen moesten. De agenten jaagden het paard weer de polder in en konden toen met de hulp van twee meisjes van de manege het paard vangen. De agenten hebben het paard weer teruggebracht naar de veemarkt.

Agent mountainbike team gewond
UTRECHT- Op woensdagavond ziet een agent van het mountainbiketeam tijdens zijn surveillance een snorfietser die zich hinderlijk opstelt in het verkeer en vervolgens met zeer hoge snelheid wegrijdt. De snorfietser negeerde twee rode verkeersen kwam uiteindelijk tot stilstand op de Sint Jacobstraat. Toen de agent de jongen vastpakte om hem staande te houden, reed deze met vol gas weg, waardoor de agent ten val kwam. Hierdoor liep de agent meerdere schaafwonden op. De snorfietser, een 15-jarige jongen uit Utrecht is later die avond opgepakt en ingesloten voor verder verhoor.

Autokraker aangehouden
UTRECHT- Op maandagmiddag omstreeks 09.25 uur kreeg de politie een melding over de Maliebaan. Hier was ingebroken in een auto en de dader lag vermoedelijk nog in de auto te slapen. Ter plaatse bleek inderdaad dat de 28-jarige verdachte uit Utrecht nog in de auto lag te slapen. Hierop hebben de agenten de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor.

Inbreker opgepakt
UTRECHT- Op maandagmorgen omstreeks 07.00 uur hebben beveiligingsmedewerkers een 37-jarige inbreker uit Utrecht aan kunnen houden op de Boven Clarenburg. De verdachte had een ruit ingetikt en kreeg op dezer manier toegang tot twee bedrijven. Er waren meerder getuigen die melding deden van de inbraak, waarop de verdachte kon worden aangehouden.

De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau, hier bevestigde de verdachte de inbraak. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.