Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-12-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 10.05 uur

Spoorwegongeval

NIEUWER TER AA- Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur werd een auto door een trein gegrepen op de spoorwegovergang Ter Aase. Er raakte niemand gewond.

Een 40-jarige man uit Breukelen reed over de spoorwegovergang toen hij probeerde een ander voertuig te laten passeren, hierbij kwam de man met zijn rechtervoorwiel vast te zitten. Vervolgens zag de man een trein naderen, waarop hij zijn voertuig verliet. De trein botste op de personenauto en sleurde deze zon 40 meter mee. Door de ravage was het treinverkeer in beide richtingen niet mogelijk. De trein had schade aan de voorzijde, de auto was total loss. De spoorbaan werd om omstreeks 19.45 uur weer vrijgegeven.

Verkeerscontrole

WOERDEN-Maandagmiddag werd er op de s Gravensloot van 16.10 uur tot 17.00 uur gecontroleerd op geslotenverklaring die op deze weg van toepassing is. 30 Autos werden gecontroleerd, 16 automobilisten waren in overtreding en kregen een proces-verbaal.

Verlichtingscontroles

WOERDEN-De politie heeft maandagmiddag tussen 17.10 uur en 17.50 uur een verlichtingscontrole van fietsers gehouden op de Middellandbaan, Hollandbaan en Wulverhorstlaan. 6 Fietsers kregen een bekeuring.

MAARSSEN-In het tunneltje bij het Antilopespoor werd maandagavond tussen 18.20 uur en 19.10 uur door de politie een fietsverlichtingscontrole gehouden. Zeven fietsen hadden geen verlichting, één bestuurder van een bromscooter droeg geen helm en één bromfietser had geen voorverlichting.