Gemeente Asten


03/12/2002
Inschrijving uitbesteding kermissen 2003 en verder Inschrijving uiterlijk voor 20 december 2002

De gemeente Asten besteedt haar kermissen in Asten-dorp, Heusden en Ommel uit voor het jaar 2003 en verder.

Wat wil de gemeente Asten:

· Hoge kwaliteit volksvermaak;

· Optimale bereikbaarheid hulpdiensten;

· Aantrekkelijke attracties en attracties voor alle leeftijden;
· Intensieve samenwerking gemeente en organisator;
· Vooraf overeengekomen (lage) ritprijzen;

· Betrekken horecaondernemers bij voorbereidingen;
· Evaluatie na het eerste jaar aan de hand waarvan wordt besloten hoe verder te gaan;

Inschrijvingen:
Inschrijving geschiedt door het insturen van een offerte, gebaseerd op een plan van aanpak. In dit plan is aangegeven hoe de organisator de kermissen van de Gemeente Asten wil gaan organiseren. De uitbestedingsovereenkomst die zal worden gesloten, is gebaseerd op dit plan. Het college van Burgemeester en Wethouders behouden zich het recht voor om de te verpachten kermissen toe te wijzen aan inschrijvers die naar hun mening daarvoor het meest in aanmerking komen, zonder aan de hoogste inschrijver gebonden te zijn. Gelet wordt o.a. op: kwaliteitswaarborging van de attracties, manier van organiseren, niveau van samenwerking met de gemeente en het inschrijfbedrag. U kunt de inschrijving sturen naar: Gemeente Asten
T.a.v. College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 290
5720 AG ASTEN
Vermeld bij onderwerp: Inschrijving uitbesteding kermis gemeente Asten

Inschrijvingen dienen uiterlijk 20 december in het bezit te zijn van het college van Burgemeester en Wethouders.

Voorwaarden die worden opgenomen in de uitbestedingsovereenkomst vindt u hieronder.

Voor vragen kunt u terecht bij Marcel Raassens, mailto: m.raassens@asten.nl of telefonisch op nummer: 0493-671248.

VOORWAARDEN

Samenstelling/opstelling

* De organisator doet na ambtelijk vooroverleg met de aangewezen kwaliteitsambtenaar een voorstel aan het College van Burgemeester en Wethouders omtrent de samenstellingen van de kermissen in de gemeente Asten. Het College van Burgemeester en Wethouders dient hieraan expliciet hun goedkeuring te geven.
* De kermisterreinen dienen door de organisator zodanig te worden ingericht dat zo min mogelijk straatmeubilair door de gemeente verwijderd dient te worden.

* De kermis-inrichtingen dienen zodanig opgebouwd en geplaatst te worden dat géén beplantingen en/of bomen verwijderd dan wel gesnoeid dienen te worden.

* De ritprijs voor kinderzaken mag maximaal 0,70, voor Autoscooter, Lunapark e.d. maximaal 1,00 en van grootvermaak maximaal 1,40 zijn. In nader overleg zijn afwijkende ritprijzen mogelijk. Ook bij andere zaken dan vermaakzaken worden afspraken gemaakt over betaalbaarheid.

* Ten aanzien van de te houden kermis in Asten-dorp gelden de aanvullende voorwaarden:

a. het kermisterrein dient zodanig te worden ingericht dat de winkels te allen tijde voor
de klanten toegankelijk blijven;
b. op het kermisterrein mogen niet meer dan drie kinderzaken en niet meer dan zes
automatenzaken worden geplaatst;
c. het kermisterrein dient zodanig te worden ingericht dat "Philipsen Huishoudelijk en
Speelgoed" aan de Prins Bernhardstraat tijdens de kermis de aan de voorgevel
bevestigde blauwe zonwering geheel uit kan klappen; d. bij het inrichten van het kermisterrein dient rekening te worden gehouden met de
terrassen van de omliggende horeca-gelegenheden; e. op zaterdagmiddag mogen de attracties om 13.00 uur voor het publiek geopend zijn.

* De organisator heeft de inspanningsverplichting ervoor te waarborgen dat op de

kermissen goed geselecteerde attracties worden geplaatst met een hoge attractieve
waarde, zodat voor iedere leeftijdscategorie de kermissen aantrekkelijk zijn.

* De organisator is verplicht op de kermis in Ommel als kinderzaak een draaimolen te plaatsen.

* Uiterlijk 1 maart van elk jaar legt de organisator een voorstel tot indeling inclusief de namen van de exploitanten en de attracties voor de komende kermissen in de gemeente Asten voor aan het College van Burgemeester en Wethouders ter goedkeuring.
* Het College van Burgemeester en Wethouders is bevoegd inrichtingen te verbieden in verband met het belang van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en/of goede zeden.

* Het College van Burgemeester en Wethouders geven hun goedkeuring aan het voorstel tot indeling binnen drie weken na indiening van dit voorstel.

* Bij niet (geheel) goedkeuren door het College van Burgemeester en Wethouders wordt de organisator in de gelegenheid gesteld om binnen een week met een herzien voorstel te komen.

Overige verplichtingen

* Behoudens hetgeen reeds in de voorgaande artikelen is bepaald, is de organisator verplicht, op eigen kosten, jaarlijks zélf zorg te dragen voor:

a) werving en adverteren;
b) de organisatie, planning en uitvoering;
c) promotie-activiteiten;
d) begeleiding bij de aankomst;
e) begeleiding bij de opbouw;
f) centrale muziek op het gehele kermisterrein voor de te houden kermis in Asten-dorp.
De organisator dient de punten b, c, d, e en f in overleg met de aangewezen
kwaliteitsambtenaar vóór uitvoering te bespreken.
* De organisator is verplicht er op toe te zien, dat de gehanteerde ritprijzen in overeenstemming zijn met het bepaalde in artikel 4 lid 4.

* De organisator draagt zorg voor rust en orde op de terreinen waar de salon-/woonwagens gestald zijn.

* De uit te geven standplaatsen op de kermisterreinen worden vóór het opbouwen van de kermissen door de organisator door middel van grenslijnen (met verwijderbaar en veegvast materiaal) aangegeven.
* De organisator dient zorg te dragen voor een optimale bereikbaarheid voor hulpdiensten tijdens de opbouw en afbraak van de kermis.

* De organisator draagt zorg voor de bekendheid met deze voorwaarden en bepalingen van deze overeenkomst bij de kermisexploitanten. Voorts zal de organisator zorgdragen dat de in deze overeenkomst opgenomen bepalingen worden nageleefd.

* De organisator draagt er zorg voor dat de inrichtingen buiten de toegestane openingstijden voor het publiek gesloten zijn, alsmede eventueel op nader aan te geven uren, op verbeurte van het bedrag van inschrijving.

* De kermisterreinen dienen weer opgeleverd te worden in de staat waarin zij voor de opbouw van de kermissen in de gemeente Asten zijn aanvaard. Ontruiming en in de oorspronkelijke toestand brengen geschiedt, bij in gebreke blijven, van gemeentewege voor rekening van de organisator.

* De coördinatie en het oplossen van problemen voortvloeiende uit het bovenstaande in dit artikel worden door de ondernemer zelfstandig en op eigen kosten opgelost.