Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 3 december 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523


Midden- en Noordoost-Twente:


Processen-verbaal wegens te hoge constructiesnelheid
02-095232
Losser, Brinkstraat
Maandag 2 december omstreeks 13.10 uur
Surveillerende politieagenten zagen een viertal bromscooters en een bromfiets rijden, die met hoge snelheid over de kruising Brinkstraat/Kerkstraat reden. De bestuurders werden even later op het trottoir in de Brinkstraat aangetroffen. De agenten vroegen hen om hun bromfietscertificaat, die zij konden toonden. Vervolgens werden de jonge knapen, allen uit Losser, gevraagd met hun bromfiets/scooter naar het bureau te komen voor een test op de rollerbank. Hier bleek dat de vier scooters een te hoge constructiesnelheid hadden. De jongens kregen hiervoor een proces-verbaal. De bestuurder van de bromfiets had geluk; de bromfiets zat net onder de grens.


Aanhouding wegens vernieling
02-095363
Hengelo, Ajaxstraat
Dinsdag 3 december omstreeks 01.15 uur
Er kwam een melding binnen dat door een dronken vrouw tegen een geparkeerd staande auto was getrapt. Op genoemde locatie trof de politie de eigenaar van de auto, een 22-jarige man uit Hengelo, en de verdachte, een 21-jarige vrouw uit Hengelo. De man was met zijn auto komen aanrijden en had deze geparkeerd. Hierop had de vrouw tegen het portier van zijn auto getrapt, als gevolg waarvan de auto beschadigd werd. De vrouw was nog in de straat aanwezig en werd door de agenten aangehouden en vervolgens opgesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. In de Ajaxstraat stond nog een geparkeerd staande auto, die verse schade had. Het vermoeden bestaat dat ook deze schade door de verdachte veroorzaakt is. De politie neemt contact op met de eigenaar van deze auto.


Vernieling bedrijfspand en -auto
02-095375
Hengelo, Generatorstraat
Dinsdag 3 december omstreeks 03.30 uur
Door een medewerker van een bedrijf werd aangifte van vernieling gedaan. Via het forceren van de omheining werd toegang tot het bedrijfsterrein verschaft. Vervolgens werd een groot aantal ruiten van kostbaar isolatieglas rondom het pand vernield. Ook werden van een bedrijfsauto de ruiten ingeslagen en de banden lekgestoken. Het bedrag van de schade is nog niet bekend.



Zuid-Twente:


Diefstal graafmachine
02-095077
Enschede, De Sleutelkamp
Tussen vrijdag 29 november en maandag 2 december
Een medewerker van een bedrijf deed aangifte van diefstal van een minigraver van het merk Hanix, type H15 met een waarde van ongeveer ¤ 17.000,-. Nadat het hekwerk geforceerd was, werd toegang tot het bedrijfsterrein verkregen en werd de aldaar staande graafmachine gestolen. De cabine van de machine is oranje, de giek en onderzijde zijn muisgrijs.


Brand in woning
02-095236
Enschede, Ekersdijk
Maandag 2 december omstreeks 16.25 uur
Er kwam een melding binnen van brand in een woning. Op genoemde locatie bleek sprake van een enorme rookontwikkeling, die onder het dak weg kwam. Bewoners waren met dakwerkzaamheden bezig geweest. Hierbij werd een brander gebruik voor het bevestigen van lood. Hoogstwaarschijnlijk kwam er vuur tussen het plafond van de eerste verdieping en is daardoor de brand ontstaan. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat er grote schade ontstond aan het plafond in de keuken. In de woning ontstond grote rook- en waterschade.


Proces-verbaal inzake verboden wapenbezit
02-095152
Enschede, Zonnebeekweg
Maandag 2 december omstreeks 14.00 uur
In een woning van een 55-jarige man uit Enschede werd een geweer en bijbehorende munitie aangetroffen. Deze werden inbeslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Getuigenoproep in verband met berovingen
02-095169/02-095183/02-095172
Enschede
Maandagmiddag 2 december
Omstreeks 15.15 uur werd door een jongeman geprobeerd een 80-jarige mevrouw uit Enschede van haar tas te beroven. De vrouw liep op het trottoir op de Wethouder Nijhuisstraat toen haar plotseling van achteren een jongen op een fiets naderde. In het voorbijgaan trok hij met kracht aan haar schoudertas, waardoor de vrouw ten val kwam en haar hoofd en benen bezeerde. Het bleef bij een poging en de knaap fietste weg richting het winkelcentrum.Kort daarna, rond 15.30 uur, liep een 81-jarige mevrouw op het trottoir op de Burgemeester Jacobsstraat. Plotseling griste een jongeman op een fiets met kracht haar boodschappentas uit haar hand. De fietser ging er snel met de tas vandoor. De vrouw gilde en kreeg hulp van een man op een fiets. Die stopte en ging vervolgens achter de dader aan. Even later kwam hij terug en vertelde dat hij de dader te pakken had gehad maar dat deze toch was ontkomen.Om ongeveer 15.40 uur kwam er een melding binnen dat er een aanrijding had plaatsgevonden aan de Wethouder Beverstraat. Hierbij was een jongen op de fiets tegen een auto aangereden. Nadat hij snel zijn personalia had opgegeven, was hij doorgefietst. De opgegeven personalia bleken vals te zijn.In alle bovengenoemde gevallen werd een signalement opgegeven. Het vermoeden bestaat dat het om dezelfde persoon gaat. Het signalement is als volgt: een jongen van ongeveer 15-18 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en met een smal postuur. Hij droeg donkere kleding waaronder een jas met vermoedelijk een capuchon en/of een petje. Hij reed op een donkergekleurde fiets. De politie komt graag in contact met de getuige van de beroving aan de Burgemeester Jacobsstraat. Ook eventuele andere getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden.