D66

Veerman minacht de Kamer

Voedsel, ruimte en groen

Boris van der Ham

03-12-2002 - D66 is boos over de opstelling van minister Veerman van Natuurbeheer. Bij de behandeling van de begroting Natuur is de minister niet serieus ingegaan op de alternatieven van de oppositiepartijen, vindt D66.

Boris van der Ham, Tweede kamerlid D66: "Veerman wil 80 miljoen bezuinigen op natuur, omdat hij zegt geen geld te hebben. Bijna alle oppositiepartijen zijn met alternatieven gekomen, met concrete onderbouwing. Maar zonder overleg te plegen met het kabinet wuifde hij ze weg. De oppositie denkt graag constructief mee, maar dat wordt geminacht!"

D66 maakt zich na het debat met minister Veerman ernstig zorgen over de Natuur in Nederland. Van der Ham: "Dit kabinet wil de Ruimtelijke Ordening vrijwel loslaten, en is ook niet bereid om het groen in Nederland actief te beschermen. Zeg maar dag met je handje tegen de Ecologische Hoofdstructuur, en ook rond de steden in Nederland zal er nauwelijks natuur of groen bijkomen."

D66 kwam tijdens de begroting met een eigen voorstel voor 10 nieuwe natuurgebieden die binnen vier jaar gerealiseerd kunnen worden.