Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-12-2002 Perberichten district Maastricht
Dinsdag 03 december 2002

Valkenburg, rijden onder invloed.

Een 28 jarige automobilist uit Valkenburg is dinsdagmorgen 3 december 2002 op het Bat te Valkenburg door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de bestuurder bleek omstreeks 02.30 uur bij een routinecontrole op het Bat te Valkenburg. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitlag hiervan gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.2 en 1.3. Tegen de inwoner van Valkenburg werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zij auto moest nog vijf uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, woninginbraak.
Tussen maandag 2 december 14.30 uur en dinsdagmorgen 3 december rond 00.45 uur heeft in een woning aan de Bethlehemweg te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van een achtdeur. De woning werd geheel doorzocht waarbij een aantal sieraden door de inbreker werden meegenomen. De bewoonster heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, poging tot inbraak.
Maandag 2 december 2002 heeft kort voor 18.00 uur een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Jachthoornstraat te Maastricht. Een buurtbewoonster zag bij haar thuiskomst kort voor 18.00 uur dat een onbekende man een poging aan het doen was in te breken aan de achterzijde van een woning aan de Jachthoornstraat. De betrapte man vluchtte bij het zien van de vrouw onmiddellijk weg en wist te ontkomen via aangrenzende tuinen. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de man met een breekvoorwerp bezig was geweest een achterdeur te forceren. Vermoedelijk heeft de inbreker tijdens zijn vlucht een rugzakje verloren waarin door de politie een camera en een flitser werden aangetroffen. Niet uitgesloten is dat deze goederen van diefstal afkomstig zijn. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, tanken zonder betalen.
Op een tankstation aan de Kruisberg te Meerssen (tankstation op autosnelweg) heeft maandagmiddag 2 december 2002 omstreeks 14.30 uur een onbekende bestuurder van een personenauto getankt zonder te betalen. De bestuurder tankte zijn auto vol met benzine. Hij moest ruim 35 euro afrekenen maar stapte in zijn auto en reed weg. Van de auto zijn video-opnames gemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de auto.

Valkenburg, autobrand.
Maandagmiddag 2 december 2002 omstreeks 15.00 uur heeft op de autosnelweg A-79 een autobrand plaatsgevonden. De 21 jarige bestuurder van de auto bemerkte tijdens het rijden dat er plotseling rook onder de motorkap vandaan kwam. Hij plaatste meteen zijn auto aan de kant en verliet samen met de andere passagier de auto. De gewaarschuwde brandweer kwam onmiddellijk ter plaatse en bluste de behoorlijk in brand staande auto. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld omdat de motor zware schade had opgelopen. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een lekkende olieleiding waarvan de olie op de motor terecht en er daarna brand onstond.