Ingezonden persbericht

Persbericht

3 december 2002

TDK Systems zet Bluetooth in voor besparing telefoonkosten

~ software ondersteunt VoIP, persoonlijke draadloze netwerken, printen en MMS telefoons ~

TDK Systems introduceert software die Bluetooth apparaten geschikt maakt om stemgeluid, beeld en data uit te wisselen. Dit maakt een scala aan nieuwe toepassingen mogelijk, zoals internettelefonie. De audiomogelijkheden van de software stellen gebruikers in staat om met hun Bluetooth headset, PC en het Voice over Internet Protocol (VoIP) internationale telefoontjes te plegen tegen de kosten van een lokale internetverbinding.

TDK Systems Bluetooth applicatie versie 1.3 ondersteunt bovendien de nieuwste MMS mobiele telefoons; gebruikers ervan kunnen gratis draadloos beelden tussen telefoons, laptops en PC's uitwisselen. Dit bespaart kosten; in plaats van een met de mobiele telefoon gemaakte foto via netwerk operators te versturen, zet je ze via Bluetooth direct op een PC voor opslag of verdere bewerking.

Met een Personal Area Networking (PAN) kunnen gebruikers daarnaast een ad-hoc netwerk opzetten, waarop zo'n acht apparaten tegelijkertijd kunnen worden aangesloten. Meerdere gebruikers kunnen hierdoor bestanden, plaatjes en foto's uitwisselen zonder kabels, of zelfs een klein draadloos netwerk opzetten, thuis of op kantoor.

"Gebruiks- en presentatiegemak zijn belangrijk bij TDK Systems; ons R&D team heeft hard gewerkt om ervoor te zorgen dat men geen technische expert hoeft te zijn om de Bluetooth technologie te gebruiken," zei Nick Hunn, managing director bij TDK Systems. "Zo hebben we een wizard in de software opgenomen die gebruikers met vragen confronteert om ervoor te zorgen dat zij het maximale uit hun draadloze verbindingen halen."

TDK Systems heeft ook het Bluetooth 'pairing proces' verbeterd zodat gebruikers eenvoudiger apparaten kunnen aansluiten. Er is een Bluetooth Hardcopy Cable Replacement Profile (HCRP) opgenomen waarmee gebruikers kunnen printen op Bluetooth-enabled printers zonder dat ze hiervoor specifieke drivers hoeven te installeren.

De software wordt geleverd bij nieuwe Bluetooth PC Cards en USB adapters van TDK Systems. De duizenden gebruikers die al in deze apparaten hebben geïnvesteerd kunnen software versie 1.3 gratis downloaden van http://www.tdksystems.com.

"We hebben onze apparatuur voor PC's en laptops zo ontwikkeld dat ze zonder extra kosten kan worden ge-update," zei Hunn. "Dit biedt klanten waar voor hun geld; als ze bijvoorbeeld een Bluetooth headset gebruiken voor VoIP vanaf een hotel in het buitenland, kunnen ze vele euro's besparen op hun telefoonrekening."

(369 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Bij dit persbericht is fotomateriaal beschikbaar. Mocht u hier interesse in hebben dan kunt u contact opnemen met LEWIS tel. +31 (0)40 235 4601 of kimv@lewispr.com

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 50 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC), KPN Primafoonwinkels, KPN Business Centers, Vodafone Business Points en Stebis. In België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksystems.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com