Casema

Den Haag, 2 december 2002

Renovatie aan het kabelnetwerk in Oosterhout!

Casema renoveert de komende tijd het kabelnetwerk in Oosterhout. De heeft tot gevolg dat de zenders VRT TV1 en TV5 binnenkort naar een andere frequentie verhuizen. VRT TV1 verhuist naar kanaal 47+ (681,25 MHz). TV5 verhuist naar kanaal 10 (210,25 MHz). Naar verwachting duren de werkzaamheden tot medio maart.

De renovatie is noodzakelijk om de beeld- en geluidskwaliteit te verbeteren. Daarnaast voert Casema deze werkzaamheden uit om het kabelnet te moderniseren, zodat in de toekomst nieuwe diensten via de kabel aangeboden kunnen worden, zoals internet en Casema Digitale Televisie.

De werkzaamheden worden per wijk uitgevoerd. Dit betekent dat Casema de frequenties van VRT TV1 en TV5 per wijk omzet. Abonnees worden middels een kaartje van te voren op de hoogte gebracht wanneer de werkzaamheden in hun wijk plaatsvinden. Naar verwachting duren de werkzaamheden in Oosterhout tot medio maart (onder voorbehoud van vorstverlet). Gedurende de werkzaamheden doet Casema haar best de overlast tot een minimum te beperken.

Casema
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,35 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar ruim 30 jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese 'kabelmarkt' en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema is een 'access provider plus' die via haar modern netwerk naast kabeltelevisie een scala aan andere elektronische diensten en producten levert, waaronder: internet, zakelijke telefonie, datacommunicatie, digitale televisie en alarmering. Casema is door een internationale vakjury uitgeroepen tot European Cable System 2002