Unit 4 NV

Grootste order in UK ooit: Unit 4 Agresso tekent contract met Gemeente Wigan en de Greater Manchester Brandweer

Sliedrecht, 03 december 2002

Unit 4 Agresso, vooraanstaand leverancier van bedrijfsinformatiesystemen, heeft een opdracht ter waarde van ¤ 2.4 miljoen binnengehaald bij de Gemeente Wigan en de Greater Manchester Brandweer.

Wigan maakt op dit moment gebruik van een aantal in-huis ontwikkelde pakketten. Deze zullen allemaal vervangen worden door Agresso Business World, het volledig geïntegreerde systeem van Agresso dat geschikt is voor gebruik via het internet. Naast de financiële kernmodules worden ook demodules eProcurement, Projecten, Kostencalculatie en Facturatie aangeschaft.

Wigan heeft een bruto inkomsten budget van meer dan ¤ 770 miljoen. De gemeente levert ook financiële en IT diensten aan de Greater Manchester Brandweer die zelf weer over een bruto budget beschikken van meer dan ¤ 150 miljoen. De overeenkomst voorziet erin dat beide autoriteiten samen gebruikmaken van de te implementeren oplossing van Agresso.

In de strijd om het contract heeft Agresso het gewonnen van Oracle en SAP -gebaseerde producten. De belangrijkste reden om voor Agresso te kiezen was de uitgebreide ervaring van de organisatie in de publieke sector. Daarnaast speelden de mogelijkheid het systeem aan te passen aan organisatorische veranderingen en de flexibele rapportage- en analysemogelijkheden een sleutelrol.

De total cost of ownership en een hoge ROI waren eveneens bepalend bij de aankoopbeslissing. Ian Kell, Deputy Director van Financiën en IT bij de Gemeente Wigan: "Agresso is veel meer dan enkel een vervangend financieel systeem; we verwachten dat het daadwerkelijk waarde zal toevoegen. Goed financieel management is cruciaal, maar het moet tegen zo laag mogelijke kosten en zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden, zodat er meer middelen gebruikt kunnen worden voor opleidingen, sociale diensten en andere kerndiensten. Het op ieder moment toegang hebben tot accurate, real-time financiële gegevens en lagere kosten voor het genereren van deze gegevens zou op termijn dusdanige besparingen moeten opleveren dat de investering in Agresso zichzelf terugverdient."

Agresso zal een belangrijke rol spelen in het vormen van het e-government-beleid van de gemeente. Kell: "De introductie van e-procurement zal bijvoorbeeld erg duidelijke voordelen opleveren. We verwachten kosten te kunnen besparen door ons ervan te verzekeren dat we de beste deals krijgen van leveranciers en door de administratie te beperken middels stroomlijning van de bedrijfsvoering envermindering van het papierwerk."

Wigan en de G.M. Brandweer zullen Agresso gefaseerd implementeren. Het systeem zal operationeel worden tussen de zomer van 2003 en april 2004. Deze order is de 14e die Agresso in 2002 bij de lokale overheid in het Verenigd Koninkrijk heeft weten binnen te halen. Het totaal aantal klanten in deze sector komt hiermee op 34.
Dave Derham, Sales en Marketing Director van Agresso UK: "De organisatie beleeft dit jaar haar beste jaar ooit en het binnenhalen van deze opdracht is de slagroom op de taart. We gaan duidelijk dwars in tegen de trend in onze industrietak. Dat is het resultaat van onze sterke focus op het leveren van een krachtig, flexibel bedrijfsinformatiesysteem voor mensgerichte organisaties die zich snel moeten kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Unit 4 Agresso N.V.
Chris Ouwinga CEO of Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@Unit 4Agresso.com

Unit 4 Agresso is een internationale ontwikkelaar en distributeur van secure e-business solutions. Unit 4 Agresso NV, met hoofdkantoor in Nederland is genoteerd aan de Nederlandse aandelenbeurs. De organisatie biedt haar diensten aan via werkmaatschappijen en distributeurs in Nederland, Noorwegen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Spanje, België, IJsland, Canada en de Verenigde Staten.