Gemeente Den Haag

2002-12-03: Uitkomst Stadsdebat 'Werk in Uitvoering'


---

In opdracht van MKB Den Haag, VNO-NCW West en de gemeente Den Haag, heeft Ontwikkelingsmaatschappij Den Haag een discussiebijeenkomst georganiseerd op woensdag 27 november jl. met vertegenwoordigers van ondernemers en koepelorganisaties. Dit naar aanleiding van het verschijnen van het Verkeersplan Den Haag, met daarin het verkeersbeleid tot 2010. Doel van de bijeenkomst was inventariseren hoe het Haagse bedrijfsleven aankijkt tegen het Haagse verkeersbeleid in het algemeen en het Verkeersplan in het bijzonder. Daarnaast was de bijeenkomst bedoeld om de aanwezigen in de gelegenheid te stellen verbeterpunten op het gebied van verkeer aan te geven.

Panel
Onder de aanwezigen was ook Bruno Bruins, wethouder van onder andere Verkeer, die een inleidende presentatie hield over de ontwikkelingen in de stad, zoals het onlangs gesloten akkoord over het doorgaan van Randstadrail. Hierna volgden twee presentaties over het Verkeersplan en over de coördinatie van de bereikbaarheid van de stad. Later nam wethouder Bruins plaats in het panel dat de discussie over het verkeersbeleid in gang zette. Naast Bruins zaten ook de directeur van de HTM Ton Kaper, vertegenwoordigers van EVO, MKB, de Binnenstads Ondernemers Federatie, GroenLinks, Stichting Binnenstad en Stichting Parkmanagement Haaglanden in het panel.

Discussie
Na een aftrap door de Haagse cabaretier Sjaak Bral ging het panel in discussie met de zaal. Al snel werd duidelijk dat ondernemers er begrip voor hebben dat de gemeente door de beperkte financiële middelen keuzes moet maken. Meer discussie ontstond over de vraag of de keuzes die zijn gemaakt om de bereikbaarheid van Haaglanden te verbeteren, voor iedere partij de juíste zijn. Vervolgens spitste de discussie zich toe op de wijze waarop er met ondernemers over de beleidsplannen wordt gecommuniceerd. Sommige aanwezigen uitten zich positief hierover, terwijl anderen verklaarden juist over weinig tot geen informatie over met name het beleid te beschikken. Men toonde zich in het algemeen overigens redelijk tevreden over de informatie over concrete werkzaamheden in de eigen nabije omgeving.

Mening
Ondernemers die alsnog hun mening willen geven over dit onderwerp, kunnen terecht op de website www.stadsdebat.nl.

last update: 3-12-2002 12:36:49 ;pag.: 17136; auteur: 616;cat.: