Vrije Universiteit Amsterdam

Informatie voor de pers. Vrije Universiteit Amsterdam. 03/12/2002


---

Koninklijke onderscheiding voor scheidend hoogleraar prof.dr. Rien Kaashoek

Bij zijn afscheid van de Vrije Universiteit als hoogleraar Zuivere wiskunde is prof.dr. M.A. Kaashoek benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Deze onderscheiding - Nederlands oudste orde valt gewoonlijk ten deel aan mensen met zeer uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving. De uitreiking van de bijborende versierselen vond plaats op donderdag 28 november jl., na afloop van het afscheidscollege van Kaashoek getiteld Wiskunde: inspirerend, vernieuwend, betrokken.

Prof. Rien Kaashoek was sinds 1966 verbonden aan de VU en heeft in de loop der jaren gebouwd aan een belangrijk internationaal onderzoeksnetwerk en aan een wetenschappelijk oeuvre met een hoge impact. Kaashoek was onder meer grondlegger en voorzitter van de door de KNAW erkende Onderzoeksschool Stieltjes Instituut.

Kaashoek was niet alleen een excellent wetenschapper, maar ook een vaardig bestuurder. Zo was hij de eerste decaan van de Faculteit der Exacte Wetenschappen van de VU. Zijn bestuurlijke capaciteiten en zijn brede visie op de wetenschap zijn ook buiten de VU niet onopgemerkt gebleven. Zo is Kaashoek op dit moment trekker van een commissie die op verzoek van de onderzoeksscholen wiskunde en de NWO Adviescommissie voor de Wiskunde een strategie voor het wiskundeonderzoek in Nederland en de masteropleidingen in de wiskunde formuleert. Rien Kaashoek vervulde en vervult bovendien verschillende bestuurlijke functies in de kerkelijke gemeenschap.


---

2002-12-03 / pb 2.093.0 / as/

References


1. http://www.few.vu.nl/




Voor meer informatie over promoties, oraties en alle overige activiteiten die vermeld staan in dit e-mailbericht, kunt u terecht bij de dienst Communicatie, e-mail: communicatie@dienst.vu.nl, http://www.vu.nl of tel. (020) 444 5666.