Dienstenbond CNV

Overheid passeert NVD Beveiligingen
03-12-2002

Een grote aanbesteding van negen departementen in Den Haag is naar concurrerende beveiligingsbedrijven gegaan. Dit tot grote verbazing van werkgever, personeel en CNV Dienstenbond.

Overigens heeft het mislopen van deze opdracht niets met de prestaties van de medewerkers te maken. Het beleid van de overheid roept wat ons betreft vraagtekens op. Met de 110 mensen van NVD die er thans werken, zijn inmiddels gesprekken gevoerd en voor hen zal (tijdelijk) vervangend werk worden aangeboden binnen NVD Beveiligingen.

De werkgever heeft een presentatie gehouden over het in mei 2002 ingevoerde Regiomodel. De resultaten zijn goed: het ziekteverzuim en het personeelsverloop zijn omlaag gegaan. Het plattere organisatiemodel wekt ieders tevredenheid.

Onderzoek wordt gedaan om (net als in het buitenland) gevangenissen in eigen beheer op te zetten. De overheid besteedt steeds meer taken uit en NVD ziet hier kansen voor de toekomst. De CNV Dienstenbond staat positief tegenover deze ontwikkelingen, indien er voldoende aandacht wordt besteed aan veiligheid en opleiding van medewerkers.

Op maandag 13 januari a.s. komt de bedrijfsledengroep (BLG) van de CNV Dienstenbond weer bij elkaar. Dit zijn leden die met de bestuurder van de Dienstenbond de actuele thema's bespreken en het beleid mede bepalen inzake arbeidsvoorwaarden, veiligheid, inzet CAO enz. Volgens de CAO kunt u voor vakbondswerk vrijstelling krijgen. Indien u belangstelling heeft voor de BLG kunt u contact opnemen met uw bestuurder: Bernard Jan de Groot.