Gemeente Ten Boer

Advertentie Noorderkrant 04 december 2002

Regeling carbidschieten
De gemeenteraad heeft besloten om in de Algemene Plaatselijke Verordening een regeling op te nemen over het carbidschieten. Deze zelfde regeling wordt in alle Groningse gemeenten vastgesteld. De regeling komt er op neer dat carbidschieten is verboden. Maar op dit verbod gelden een aantal uitzonderingen. De belangrijkste uitzondering is, dat op oudejaarsdag vanaf 10.00 tot de eerstvolgende nieuwjaarsdag 02.00 uur wel met carbid mag worden geschoten. Deze tijden komen overeen met die voor het gebruik van vuurwerk. Vervolgens maakt de regeling onderscheid tussen twee soorten bussen die worden gebruikt.
Een bus van maximaal 1 liter (het verfblik). Aan het gebruik van deze bussen is één voorwaarde verbonden: er mag geen gevaar optreden voor mens en milieu.

Kiest u voor het zwaardere werk, dan mag een bus worden gebruikt van maximaal 60 liter (de melkbus). Hieraan zijn meer voorwaarden gekoppeld:

* Alleen toegestaan op het erf van een woning buiten de bebouwde kom.

* Er mogen ten hoogste 4 mensen bij aanwezig zijn, waaronder een meerderjarige bewoner van de betreffende woning. Die is tegelijk verantwoordelijk voor het nakomen van de voorwaarden.
* Er mag geen gevaar optreden voor mens en milieu.
* Maximaal mag met 2 bussen worden geschoten.
* Er mag geen publiek bij aanwezig zijn, behalve de bewoners van de betreffende woning.

* De afstand tussen het carbidschieten en gebouwen van anderen moet minstens 100 meter zijn.

* Het vrijschootsveld moet minstens 75 meter zijn. Hier mag geen openbare weg doorheen lopen.

* Wilt u na zonsondergang carbidschieten, dan moet u zorgen voor voldoende verlichting.

Deze regeling treedt in werking op 20 december 2002.

Ten slotte:
Op dit raadsbesluit is de Tijdelijke Referendumwet van toepassing. Mocht u overwegen een referendum aan te vragen over dit onderwerp, neemt u dan contact op met onze medewerker, de heer Bos (tel. 302 8829). Een inleidend verzoek moet binnen drie weken na de dag van bekendmaking bij de gemeente ingediend worden.

Schulden? Vraag tijdig hulp! (of Schuldhulpverlening) Het komt regelmatig voor dat iemand moeite heeft om zijn lasten of zijn schulden te betalen. Misschien is men daar zelfs al mee gestopt. Is er onvoldoende ruimte in het inkomen om de problemen zelf op te lossen dan spreken we van een "problematische schuldsituatie". Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een plotselinge inkomensdaling als gevolg van echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid.
Wat ook de oorzaak is van de problemen, belangrijk is om niet te lang te wachten met het zoeken van een oplossing. Bent u niet meer in staat om uw lasten te betalen, doe er dan zo snel mogelijk iets aan. Vanaf 1 januari 2003 wordt voor schuldhulpverlening door de gemeente Ten Boer gebruik gemaakt van de diensten van de Groningse Kredietbank. Voor informatie over schuldhulpverlening kunnen de inwoners van deze gemeente terecht bij de eigen gemeente of bij de GKB. Adressen
Groningse Kredietbank, Eendrachtskade Zz. 2, Postbus 415, 9700 AK Groningen. Openingstijden: 9.00 16.30 uur. Tel.: 367 52 22, fax: 367 54 38.
Gemeente Ten Boer, afd. SOW, de heer Martini, tel. (050) 302 8819. Dagelijks van 09.00 trot 12.00 uur.

Wegstremming Woltersum
De Eemskanaal nz. in Woltersum, dit is de weg langs het Eemskanaal tussen Woltersum en de Bloemhofbrug, wordt afgesloten voor alle verkeer in de periode

9 tot en met 20 december.

Ook tweewielers kunnen in deze periode geen gebruik maken van de weg. De omleidingsroute wordt door middel van borden aangegeven. Deze tijdelijke afsluiting houdt verband met onderhoudswerkzaamheden aan de bomen langs de weg. Mocht het werk is deze periode niet volledig afgerond kunnen worden, dan wordt de weg in januari 2003 opnieuw tijdelijk afgesloten.

Besluiten van de Raad
Burgemeester en wethouders van de gemeente Ten Boer maken bekend, dat de raad op 27 november 2002 heeft besloten tot het vaststellen van a. de Verordening op de ambtelijke bijstand en de fractieondersteuning;
b. de regeling Burgerinitiatief;
c. het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raadscommissies;
d. het reglement van orde voor de vergaderingen van de raad der gemeente Ten Boer.
Bovengenoemde besluiten zijn het gevolg van een wijziging van de Gemeentewet. De besluiten treden in werking op 20 januari 2003, met uitzondering van het onder d. genoemde. Deze treedt in werking op 1 januari 2003.
Deze besluiten zijn referendabel. Dit betekent dat hierover een referendum gehouden kan worden. Het indienen van een verzoek daartoe dient binnen drie weken na heden ingediend te worden bij burgemeester en wethouders. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer H. Bos (tel.3028829). De besluiten kunnen vanaf heden worden ingezien op het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke openingstijden.

Bekendmaking Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders hebben besloten het advies over te nemen van de 'Commissie voor de behandeling van bezwaar- en beroepsschriften gemeente Ten Boer' betreffende het bezwaarschrift van Truckberging Noord Nederland d.d. 24 april 2001 tegen de nadere eisen die op 28 maart 2001 werden gesteld op grond van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer.
Dit leidde tot wijzigingen in de voorschriften uit het besluit van 28 maart 2001.
Deze wijzigen in de voorschriften liggen gedurende 4 weken op het gemeentehuis tijdens openingsuren ter inzage. Buiten deze tijden kunt u de wijzigingen ook inzien op afspraak (de heer De Haan, tel. 3028853).
Tegen dit besluit kunt u tot en met woensdag 15 JANUARI 2003 (en dus niet tot 1 februari) een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Kennisgeving bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
- het plaatsen van een MIVA-unit, W.F.Hildebrandstraat 11 te Garmerwolde (27-11-02);

- het oprichten van een schuur, Boersterweg 69 te Sint Annen (26-11-02);

- het wijzigen van een gevel, Sportlaan 2 te Ten Boer (26-11-02);
- het veranderen van een garage in een keuken, Fivelstraat 10 te Ten Boer (27-11-02);

- het vergroten van een woning, Kaakheemlaan 38 te Ten Boer (27-11-02).

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Uitwegvergunning, verleend door burgemeester en wethouders voor het:
- hebben en houden van een uitweg, Meeuwstraat 2, Ten Boer (28-11-02). Vergunning brandveilig gebruik, verleend door burgemeester en wethouders aan:

- Christelijke Gereformeerde Kerk Thesinge, Molenweg 20, Thesinge (27
-11-02);

- Cafe de Witte Brug, Hoofdweg 2, Woltersum ( 27 -11-02). Kapvergunning, verleend door de burgemeester en wethouders voor het kappen van:

- 2 berken achter de woning Tuwingastraat 12, Ten Boer (27-11-02);
- 1 Wilg, Fazanthof bij brug richting biblotheek (27-11-02).

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van een bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).