Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.30 uur) Dinsdag 3 december 2002

Sittard, belediging.

De politie heeft maandag 2 december 2002 een 19 jarige inwoner van Sittard aangehouden nadat deze een politieagent beledigde bij het bekeuren.
De automobilist werd kort voor het middaguur op de Rijksweg Zuid te Sittard staande gehouden omdat een remlicht van de auto defect was. Bij het eerste contact met de automobilist was deze al zeer recalcitrant tegen de controlerende politieagenten. Toen hij te horen kreeg dat hij een bekeuring kreeg al helemaal. Zijn autopapieren bleken al eerder door de politie te zijn in beslag genomen en daarna naar zijn naam gevraagd gaf hij een naam op waaraan zeer getwijfeld werd. Kort daarna bleek dat hij een valse naam had opgegeven. De automobilist werd daarop aangehouden waarop hij probeerde de politie uit haar tent te lokken. Toen dat niet lukte beledigde de automobilist de politieagenten door hen uit te maken voor racisten. Voorzien van handboeien werd hij overgebracht naar het politiebureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt wegens belediging, het opgeven van een valse naam en wegens de gepleegde verkeersovertreding. .

Sittard, woninginbraken.
In de nacht van zondag op maandag heeft in een woning aan de Sint Josephstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. Door een groencontainer te gebruiken als opstap werd op de eerste etage een raam bereikt waarvan de ruit werd ingetikt. Na de woning te zijn binnengegaan werd deze doorzocht en werden o.a. juwelen, een stereotoren en een filmcamera ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Ook in een woning aan de Steenweg te Sittard heeft een inbraak plaatsgevonden. Deze vond maandag overdag plaats. Bij zijn thuiskomst omstreeks 17.45 uur werd de inbraak ontdekt omdat overval in het huis de verlichting aan was. Mogelijk door het openen van een kantelraam kon de woning betreden worden. Slechts enkele euros en een camera werden uit de woning ontvreemd. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, licht gewonden bij verkeersongevallen.
Tijdens een uitwijkmanoeuvre op de A-2 te Geleen reed maandagavond 2 december 2002 omstreeks 17.45 uur een 20 jarige automobilist uit Hoenbroek achterop een voor hem rijdend personenauto welke bestuurd werd door een 35 jarige inwoner van Oirsbeek. Door de klap van de aanrijding liep een 33 jarige passagiere uit Oirsbeek zittende in de aangereden auto een nekletsel op. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis waar zij verder onderzocht werd.

Omstreeks 17.15 uur raakte een 17 jarige inwoner van Beek gewond bij een verkeersongeval op de Bachstraat te Geleen. Deze reed met zijn bromfiets over de Bachstraat waar aan hem geen voorrang werd verleend door een 75 jarige automobiliste uit Geleen die vanaf de Wagenaarstraat de Bachstraat opreed. De bromfietser raakte gewond aan zijn been en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek en behandeling kon hij weer naar huis.