Gemeente Hoogeveen

4 december 2002

* Voorbereidingen voor gemeentegids begonnen *
* Commissie houdt vergadering *

* Presidium raad houdt vergadering *

* Nieuwe bomen Wilhelminastraat *

* Uitkeringen deze maand vroeger *

* Afdelingen van gemeente dicht *

* Verwijdering autowrak *

* Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften *
* Aanvragen voor regelingen Sociale Zaken nog dit jaar *
* Ouder&Wijzer voor alle 60-plussers in Hoogeveen *
* Bastions blikvangers in Buitenvaart *

* Woensdag 11 december WOP-café Krakeel *
* Bestemmingsplan Buitengebied Zuid ligt achter op schema *

* Koopzondagen 2003 *

* Plaatsing C2000 zendmast *

* Plan klein kampeerterrein aan Oude Wijk Nieuweroord *
* Gehandicaptenparkeerplaats Bouwmeesterstraat *
* Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Erflanden, 9e Uitwerkingsplan (tuinstad-zuidoost) *

* Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Erflanden, 6e Uitwerkingsplan (tuinstad-noordoost) *

* Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
* Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

* Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen *
* Verleende bouwvergunningen en een sloopvergunning *
* Kapvergunningen *

Voorbereidingen voor gemeentegids begonnen

Binnenkort start de acquisitie voor advertenties en bedrijfsreportages voor de Hoogeveense gemeentegids, die in september 2003 uitkomt. De gemeente werkt voor de gemeentegids opnieuw samen met uitgever City & Tourist Promotions uit Kaatsheuvel.

De heer W. Kolthof van City & Tourist Promotions zal de bedrijven in Hoogeveen benaderen. Hij neemt in ieder geval contact op met bedrijven die al eerder in de gemeentegids Hoogeveen geadverteerd hebben.

De advertenties van bedrijven maken de gids volledig en stellen de gemeente in staat de gids gratis aan de vele gebruikers te verstrekken.

De gemeentegids bevat alle belangrijke adressen en telefoonnummers van instellingen op ondermeer maatschappelijk, cultureel, sportief, zakelijk en bestuurlijk gebied. De gids dient ook als lokaal bedrijvenregister. De adverterende bedrijven worden namelijk opgenomen in het trefwoordenregister.

Handig

De gemeentegids is voor (toekomstige) inwoners en bedrijven een bijzonder handig middel om snel wegwijs te raken in Hoogeveen. De gids wordt gratis huis-aan-huis verspreid. Daarnaast ontvangt de gemeente een hoeveelheid gidsen voor nieuwe inwoners, andere belangstellenden en voor promotie- en representatiedoeleinden. De oplage is 25.000 stuks.

Commissie houdt vergadering

De commissie Bestuur houdt maandag 9 december een vergadering in de Brandweerkazerne aan de Industrieweg in Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur.

Op de agenda staat onder andere:

* Stand van zaken organisatieontwikkeling.
* Toezegging evaluatie relatie met accountant.
* Strategische keuze en aanbevelingen bij de notitie Risicobeheer.
* 9e wijziging Algemene plaatselijke verordening.Voorbereiding van besluitvorming door de raad. Betreft wijzigingen van de artikelen 26, 74 en het schrappen van de artikelen 87 t/m 95 van de Algemene plaatselijke verordening.

* Gemeentelijk rampenplan deel 1&2. Voorbereiding van besluitvorming door de raad. Betreft herziening van het gemeentelijk rampenplan 1&2 en uitwerking van de gemeentelijke processen binnen de rampenbestrijding, deel 3.

* Verzoek om medewerking aan vestiging amusementcenter. Betreft afwijzing van het verzoek om een verordening vast te stellen die amusementscentra mogelijk maakt.

* Statistisch jaarboek. Ter bespreking op verzoek van de heer G. Fidom.

* 1e Wijziging Legesverordening 2003. De voorgestelde wijziging houdt verband met de wetswijzigingen in de Woningwet per 1 januari 2003.

* Verlenging benoeming griffier. Voorbereiding voor besluitvorming. korte nadere informatieve toelichting geven.
Presidium raad houdt vergadering
Het presidium van de raad houdt maandag 9 december een vergadering in de b en w-kamer in het gemeentehuis. De vergadering, die om 16.00 uur begint, is openbaar.

De agenda vermeldt:

* Terugblik op commissievergaderingen.

* Terugblik op raadsvergadering van 28 november 2002.
* Agendavoorstel raadsvergadering van 19 december 2002.
* Eerste aanzet inhoudelijke lange termijnagenda 2003.
* Cursussen.

* Werkbezoeken.

* Hoorzittingen.

De bij de agenda behorende stukken liggen tot de vergadering ter inzage bij de griffier en kunnen op verzoek per e-mail worden toegezonden. Zij worden ook zoveel mogelijk bekendgemaakt op de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl, onder politiek en bestuur.

Nieuwe bomen Wilhelminastraat

In het gebied van de Grote Kerkstraat, Schoolstraat en Wilhelminastraat (richting bibliotheek) plant de firma Donker deze week nieuwe bomen. De straten worden hiervoor niet afgesloten, maar de werkzaamheden kunnen incidenteel wel enige hinder voor het verkeer opleveren.

Uitkeringen deze maand vroeger

De afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal in verband met de feestdagen uitkeringen vervroegen. Als u het rofje tussen 6 en 12 december inlevert en u normaliter de uitkering op de 28ste van de maand ontvangt, wordt de uitkering over maand december, behoudens onvoorziene omstandigheden, op 23 december op de bankrekening worden bijgeschreven. Op de Postbankrekening gebeurt de bijschrijving naar verwachting op 24 december.

Afdelingen van gemeente dicht

Alle afdelingen van de gemeente zijn morgen, donderdag 5 december, vanaf vier uur gesloten voor het publiek. Dat geldt ook voor de Milieustraat op de gemeentewerf aan De Vos van Steenwijklaan. Geen spreekuur
De spreekuren van de wethouders Leistra en Stoefzand op maandag 9 december komen te vervallen.
Tot en met vrijdag 6 december
Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat nog tot vrijdag 12.00 Zaterdag 7 december

De Regenboog Noordscheschut. Het papier wordt opgehaald tussen 9.00 en 12.00 uur.

Comité Ouderen Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Containers bij de Euromaster aan de Griendtsveenweg 2 van 9.30 uur tot en met 12.00 uur (er is hulp aanwezig).

Maandag 9 december

Juliana van Stolbergschool. Het papier wordt ogehaald tussen 18.30 uur t/m 21.30 uur.

Verwijdering autowrak

In de Pottingastraat ter hoogte van nr. 44 staat al lange tijd een Peugeot 405 met het kenteken YL-10 -SP. Het is tot nu toe niet gelukt de rechthebbende te vinden. Met die auto kan niet meer worden gereden. Die auto staat dan ook in strijd met artikel 73 van de Apv op de openbare weg.

De gemeente zal deze auto op kosten van de rechthebbende laten verwijderen, indien zich niet binnen 1 week na de plaatsing van deze aankondiging een rechthebbende meldt bij de gemeente. De rechthebbende kan zich melden bij de parkeer- en milieucontroleurs tel. 295024.

Als zich niemand meldt zal de gemeente, gezien de toestand van het voertuig, dit onmiddellijk na die termijn laten vernietigen, aangezien de kosten van bewaring hoger zullen zijn dan de waarde van het voertuig.

Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften

De bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 11 december openbare hoorzittingen in commssiekamer 1 in het gemeentehuis.

14.15 uur.
Bezwaarschrift van R. Reinders tegen een verleende bouwvergunning voor het wijzigen van gevels en het bouwen van een bijkeuken/berging en een erker op Deneb 7 te Hoogeveen.

14.45 uur.
Bezwaarschrift van G. Achterveld namens diverse belanghebbenden tegen een aan DOC Kaas BA verleende bouwvergunning en verleende vrijstelling voor het bouwen van een pekellokaal in het gebied Buitenvaart II te Hoogeveen.

15.30 uur.
Bezwaarschrift van A. Werndly tegen het besluit van burgemeester en wethouders van om een bouwvergunning te weigeren voor het uitbreiden van een slaapkamer op De Garve 29 te Hoogeveen.

16.00 uur.
Bezwaarschrift van mevrouw G.E. Schutten-Kannegieter tegen een besluit van burgemeester en wethouders waarbij geen aanleiding wordt gezien om op te treden tegen de geringe afwijking van de bouwhoogte op het adres Schuttevaer 10 te Hoogeveen.

Duurzame gebruiksgoederen en kosten schoolgaande kinderen

Aanvragen voor regelingen Sociale Zaken nog dit jaar

Loopt de wasmachine of de koelkast op z'n laatste benen, uw fiets aan vervanging toe? Is uw bed versleten? Dan staat u voor uitgaven, die u niet zo maar even op tafel legt. Daarom springt de gemeente Hoogeveen bij als mensen met een beperkt inkomen voor de aanschaf staan van dit soort zaken. De bijdrage is ¤ 341,00 (met kinderen) of ¤ 273,00 (zonder kinderen). Wel zijn er enkele voorwaarden.
* U heeft drie jaar of langer een inkomen tot maximaal 110 procent van het bijstandsniveau gekregen. Deze bedragen zijn momenteel voor een alleenstaande ¤ 815,89, voor een alleenstaande ouder ¤ 1.048,99 en voor gehuwden en samenwonenden is het ¤ 1.165,55 per maand. Voor mensen met een AOW-uitkering gelden hogere normen. Het inkomen moet worden aangetoond bijvoorbeeld door middel van jaaropgaven. Voor meer informatie hierover kunt u bellen met 291485.

* Uw vermogen mag niet hoger zijn dan ¤ 4.820,00 (voor alleenstaanden) of ¤ 9.640,00 (voor alleenstaande ouders en echtparen).

* U kunt één keer in de drie jaar een beroep op de regeling doen.
Heeft u voor het laatst in juni 1999 of eerder de bijdrage aangevraagd, dan kunt u nu, maar uiterlijk tot 24 december 2002, opnieuw een aanvraag indienen. Houd u er wel rekening mee dat tussen Kerstmis en Oud en Nieuw het gemeentehuis - en dus ook de afdeling Sociale Zaken - is gesloten.

Schoolgaande kinderen

Ook is er een bijstandsregeling voor huishoudens met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. De bijdrage per jaar per kind is ¤ 114,--. U komt één keer per jaar voor de regeling in aanmerking als het gezinsinkomen niet hoger is dan 110% van de bijstandsnorm. Deze bedragen zijn momenteel voor een alleenstaande ¤ 815,89, voor een alleenstaande ouder ¤ 1.048,99 en voor gehuwden en samenwonenden is het ¤ 1.165,55 per maand. Uw vermogen mag niet hoger zijn dan ¤ 9.640,00 (zowel voor alleenstaande ouders als echtparen). Inkomen en vermogen moeten worden aangetoond.

Als u in aanmerking denkt te komen voor deze regeling dien uw aanvraag dan zo spoedig mogelijk in, maar uiterlijk 24 december 2002.

Aanvragen

Aanvraagformulieren voor zowel de regeling duurzame gebruiksgoederen als de regeling tegemoetkoming in de kosten van schoolgaande kinderen zijn verkrijgbaar aan de balie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wacht niet met het ophalen van een aanvraagformulier, omdat u nogal wat gegevens en bewijsstukken moet bijleveren. Bovendien is het gemeentehuis tussen Kerstmis en Oud en Nieuw gesloten.

Openingstijden

De balie van de afdeling Sociale Zaken is op werkdagen geopend van 8.30 tot 12.15 uur en op de woensdagen tot 17.00 uur. De afdeling is bereikbaar op telefoonnummer 291485 van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdagen tot 17.00 uur.

Ouder&Wijzer voor alle 60-plussers in Hoogeveen

De Ouder&Wijzer valt naar verwachting in de loop van volgende week bij alle 60-plussers in de gemeente Hoogeveen op de deurmat. Het gaat om 7.700 adressen.Het boekje is onlangs gespresenteerd. Wethouder Jan Stoefzand nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van twee skeelerende senioren, die ook de omslag van het naslagwerk sieren.

De Ouder&Wijzer is een gids voor ouderen, gemaakt door de Stichting Welzijnswerk en de gemeente. Het staat vol met informatie over voorzieningen en regelingen die voor ouderen van belang zijn. De tekst is ook terug te vinden de gemeentelijke website www.hoogeveen.nl/gemeente. (Cultuur, Sport & Welzijn). Dat zal tijdelijk zijn want begin 2003 wordt de eigen website van de Ouder&Wijzer actief. Deze site (www.ouderenwijzer.nl) moet uitgroeien tot landelijk totaal-overzicht van diensten en aanbieders voor ouderen.

Jan Stoefzand neemt het eerste expmplaar in ontvangst (Foto: André Weima).

Bastions blikvangers in Buitenvaart

Buitenvaart krijgt steeds meer gezicht. Op de gecombineerde woonwerkkavels aan de zuidkant van het nieuwe bedrijventerrein wordt gewerkt aan de bouw van woningen en bedrijven en op de toekomstige autoboulevard langs de Mr. Cramerweg verrijzen de eerste bouwwerken. Ook de inrichting van het terrein vordert gestaag.

Aan de noordkant, in de zone langs de A37, komt een markante waterpartij. In en langs deze waterpartij verschijnen enkele bouwwerken die worden aangeduid als 'de bastions'. Ze staan op de plek waar het water Buitenvaart binnen komt, aan het eind van de waterpartij of aan het eind van een weg. Langs het water zullen straks de bedrijven verschijnen. De fraaie zichtlocatie langs de snelweg vraagt om bijzondere architectuur.

Mangaan metselwerk

De bastions bestaan uit een onderbouw van stalen damwanden. Op de damwanden komen betonelementen met donkerkleurig metselwerk (mangaan). Als de vijver weer is gevuld zijn alleen deze donkere kantelen nog te zien. Binnenin de zes bastions - later komt er misschien nog een zevende bij de carpoolplek - komt een 'pleintje' van gebakken klinkers met verlichting en bomen. De zilveresdoorns (Acer saccharinum) zijn flinke groeiers en kunnen een behoorlijke omvang bereiken.

De bastions zullen bereikbaar zijn via een nog aan te leggen voet- en fietspad langs de hele waterpartij.

De bastions dienen straks niet alleen als opvallende blikvangers voor Buitenvaart. De 18 bij 18 meter grote bouwwerken in het water kunnen ook uitgroeien tot aangename verblijfsplekken voor de mensen die op Buitenvaart werken. En de bedrijven kunnen de bastions gaan gebruiken voor presentaties, recepties of bedrijfsbijeenkomsten. Zo gaan werken en (landschaps)architectuur op Buitenvaart uitstekend samen.

Woensdag 11 december WOP-café Krakeel

In De Magneet in de wijk Krakeel wordt woensdagavond 11 december weer een WOP-café gehouden. Alle inwoners van Krakeel en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

WOP staat voor wijkontwikkelingsplan. Het is de grootschalige herstructuering van de wijk Krakeel, die bestaat uit renovatie, nieuwbouw en herinrichting van groen, straten en pleinen.

De projectleiding wil graag op een informele wijze met de wijkbewoners in gesprek over de voortgang van het wijkontwikkelingsplan. Die avond zijn ook ook medewerkers van Woonconcept en de Stichting Welzijnswerk, leden van het Wijkplatform en ambtenaren aanwezig.

Sterrenwacht

Tijdens het WOP-café wordt de Sterrenwacht officieel geïnstalleerd. De Sterrenwacht is een onafhankelijke jury die projecten in Nieuw-Krakeel gaat beoordelen. De 'Sterrenwachters' wonen in of zijn nauw betrokken bij de wijk.

Zij kunnen in totaal vier sterren weggeven. Dit kan bij bouwprojecten als nieuwbouw en renovatie, maar ook bij projecten die bijdragen aan de leefomgeving of het plezier in wonen. Zo kan Nieuw Krakeel uiteindelijk een vijfsterrenwijk worden.

Het WOP-café wordt opgeluisterd door conferencier/clown Sjentelman uit Hoogeveen. Marc Veeningen van RTV Drenthe presenteert de avond. Het WOP-café op 11 december begint om 20.00 uur.

Thema

Het wijkontwikkelingsplan Krakeel is volop in uitvoering. Naast veranderingen in het woningenbestand en in het openbaar gebied is bij de start van het wijkontwikkelingsplan ook aandacht gevraagd voor de sociale activiteiten in de wijk Krakeel. Een werkgroep is daarmee aan de slag gegaan. Deze werkgroep heeft bekeken hoe in Krakeel de vlag er sociaal bij hangt en waar de problemen of knelpunten zitten.

Wat deze inventarisatie heeft opgeleverd, wordt gepresenteerd tijdens het WOP-café. Zo blijkt onder meer dat er steeds minder vrijwillig kader in Krakeel is en dat de leefbaarheid te lijden heeft gehad onder de periode van sloop en renovatie. Nieuwe voorzieningen moeten de sociale samenhang verbeteren en bewoners stimuleren deel te nemen aan het sociale leven.

Bestemmingsplan Buitengebied Zuid ligt achter op schema

De voortgang van het bestemmingsplan Buitengebied Zuid ligt ongeveer vijf maanden achter op schema. Het traject zit nu in de fase van het verwerken van reacties op het voorontwerp van het bestemmingsplan. Tijdens de periode begin dit jaar dat het voorontwerp ter inzage lag, zijn veel meer reacties binnengekomen dan verwacht.

De verwerking van die reactie leiden nu tot de vertraging. De verwachting is wel dat de eindplanning, dat het bestemmingsplan van kracht wordt, gehaald wordt. Dat is begin 2004.

Alle binnengekomen reacties worden op dit moment verwerkt en voorzien van een standpunt van het college. Ook geeft een aantal reacties aanleiding tot een aanpassing van het bestemmingsplan. De voorbereiding van een goed overwogen standpunt vergt dus meer tijd.

Zoals de planning er nu uitziet zal het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Zuid, gelijktijdig met de nota van inspraak en vooroverleg, in februari/maart 2003 aan de raadscommissie Omgeving worden aangeboden. Zodra deze commissie kennis heeft genomen van deze stukken wordt de volgende stap in de procedure gezet.

Van zes naar één

De gemeente heeft voor het buitengebied ten zuiden van de (Verlengde) Hoogeveensche Vaart nieuwe conceptregels opgesteld voor het ruimtegebruik. Zes bestaande bestemmingsplannen zullen samenvloeien in één nieuw bestemmingsplan Buitengebied Zuid. Dit nieuwe bestemmingsplan omvat overigens niet de dorpskommen, het lint Zuideropgaande en het Hollandscheveldsche Opgaande.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer L. Benning van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zijn rechtstreeks telefoonnummer is 291709. E-mailen kan ook. Het adres is l.benning@hoogeveen.nl. Koopzondagen 2003
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de data van koopzondagen voor 2003 vastgesteld. Winkels in het buitengebied mogen op de volgende zon- c.q. feestdagen de deuren voor het publiek openen:

9 maart

21 april (2e Paasdag)

18 mei

29 mei (Hemelvaartsdag)

9 juni (2e Pinksterdag)

9 november

7 december

14 december

Winkels in het centrumgebied mogen op de volgende zon- c.q. feestdagen de deuren voor het publiek openen:

13 april

21 april (2e Paasdag)

29 mei (Hemelvaartsdag)

9 juni (2e Pinksterdag)

12 oktober

9 november

14 december

26 december

In het centrumgebied vallen winkels aan en binnen de ring Industrieweg - Kanaalweg - Het Haagje - Schutstraat - Griendtsveenweg - Groenewegenstraat - Rembrandtstraat - Van Limburg Stirumstraat.

Ondernemingen die niet vallen onder één van de vrijstellingen genoemd in het Vrijstellingenbesluit Winkeltijdenwet, mogen in 2003 niet op andere dan bovengenoemde zon- c.q. feestdagen voor publiek geopend zijn.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit, kunnen hiertegen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders en tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter te Assen, Postbus 30009, 9400 RA Assen.

Plaatsing C2000 zendmast

Voor de ruim 80.000 hulpverleners van politie, brandweer, ambulance en Koninklijke Marechaussee bouwt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een modern digitaal communicatienetwerk; C2000. De realisatie van dit radionetwerk is opgedragen aan de Informatie en Communicatie Technologie Organisatie (ITO), een agentschap van dit ministerie. Om ervoor te zorgen dat de hulpverleners altijd en overal in Nederland kunnen communiceren zijn bijna 400 antennemasten nodig, verspreid over heel Nederland. In Hoogeveen is een C2000 zendmast voorzien aan de Elbe (Sportpark de Weide). Deze vakwerkmast krijgt een hoogte van 53 meter, en is naar verwachting 20 jaar in gebruik.

Wettelijk is voor deze zendmast geen bouwvergunning van Burgemeester en Wethouders nodig (vrijgesteld op grond van de Woningwet). Om omwonenden en/of belanghebbenden te informeren worden tekeningen en informatie met ingang van 5 december 2002 gedurende vier weken ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Heeft u vragen of opmerkingen over dit plan dan kunt u contact opnemen met: Informatie en Communicatie Technologie Organisatie, telefoonnummer 0343-534742. Schriftelijke reacties kunt u zenden aan: ITO, afdeling C2000 opstelpunten, postbus 238, 3970AE Driebergen. Algemene informatie over het C2000 project en de zendmasten kunt u vinden op www.c2000.nl.

Plan klein kampeerterrein aan Oude Wijk Nieuweroord

Burgemeester en Wethouders hebben het voornemen vrijstelling te verlenen van de bepalingen van bestemmingsplan Landelijk Gebied om het oprichten en in werking hebben van een kleinschalig kampeerterrein voor het hoogste tien kampeermiddelen mogelijk te maken op het perceel Oude Wijk 19 te Nieuweroord.

Bedenkingen tegen dit voornemen kunnen worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders in de periode van 5 december tot en met 18 december 2002. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Dam, telefoonnummer 291 244.

Gehandicaptenparkeerplaats Bouwmeesterstraat

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om bij het wooncomplex Bouwmeesterstraat 2 t/m 72 te Hoogeveen een algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).

Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Erflanden, 9e Uitwerkingsplan (tuinstad-zuidoost)

Dit uitwerkingsplan is een uitwerkingsplan (zoals bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ontwikkeling) voor een deelgebied van het bestemmingsplan Erflanden. Het betreft het zuidoostelijke kwadrant van het in het gebied Erflanden centraal gelegen tuinstedelijke milieu. Het plan richt zich op de uitwerking van een gebied van ongeveer 2,7 hectare bruto woongebied bestemd voor de realisatie van ongeveer 81 woningen verdeeld over 51 rijenwoningen, 6 woningen in 2 blokken van drie onder één kap, 22 dubbele en 2 vrijstaande woningen.

Over het voorontwerpuitwerkingsplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het voorontwerpuitwerkingsplan ligt van 5 december 2002 tot 16 januari 2003 voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze omtrent het voorontwerpuitwerkingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling inbrengen van een zienswijze kan daarover contact worden opgenomen met de heer F. Berting. Zijn rechtstreeks telefoonnummer is 0528-291769.

Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan Erflanden, 6e Uitwerkingsplan (tuinstad-noordoost)

Dit uitwerkingsplan is een uitwerkingsplan (zoals bedoeld in artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ontwikkeling) voor een deelgebied van het bestemmingsplan Erflanden. Het betreft het noordoostelijke kwadrant van het in het gebied Erflanden centraal gelegen tuinstedelijke milieu. Het plan richt zich op de uitwerking van een gebied van ongeveer 3 hectare bruto woongebied bestemd voor de realisatie van ongeveer 95 woningen verdeeld over 58 rijenwoningen, 11 patiowoningen en 26 dubbele en vrijstaande woningen.

Over het voorontwerpuitwerkingsplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het voorontwerpuitwerkingsplan ligt van 5 december 2002 tot 16 januari 2003 voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder zijn zienswijze omtrent het voorontwerpuitwerkingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling inbrengen van een zienswijze kan daarover contact worden opgenomen met de heer F. Berting. Zijn rechtstreeks telefoonnummer is 0528-291769.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Buitenvaart en Erflanden 2e uitwerking vrijstelling te verlenen aan:

* Aannemersbedrijf AB Bouw, voor het bouwen van een bedrijfshal, kantoor en woning op Kavel W10 van het bedrijventerrein Buitenvaart I te Hoogeveen:

* W. van Veen, voor het bouwen van een berging bij de woning Alver 1, te Hoogeveen

De bouwplannen liggen met ingang van 5 december 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noordscheschut ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* J. Fieten voor het tijdelijk plaatsen van een stacaravan met aanbouw op het perceel Noord 249 te Noordscheschut

Het bouwplan ligt met ingang van 5 december 2002 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Nieuweroord ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* H. Bruinsma voor het uitbreiden van de woning Slag 2 te Nieuweroord

De bouwaanvraag ligt met ingang van 5 december 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Ruinen ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* J.W. van Lottum, voor het uitbreiden van de woning Hoogeveenseweg 50 te Pesse.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 5 december 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Ingekomen bouwaanvragen en bouwmeldingen

* Zwiep H., bouwen van een garage, Akkerweg 10, Nieuwlande
* Drentse-Overijsselse Coöperatie Kaas, bouwen van een ketelhuis boven de RMO-plaat van het zuivelpark, Mr Cramerweg / Buitenvaart II (noordelijk blok)

* Hamers H.L.L., bouwen van een serre, Klaverkamp 5
* Benjamins M., uitbreiden van een woning, Hoogeveenseweg 1,
* Grave B., uitbreiden van een woonwagen, Bootzelaerstraat 3
* Kooij van H., plaatsen van een kap op de garage, Witbol 6
* Metselaar R., uitbreiden van een woning, Anemoonstraat 22
* IJsvereniging Ons Genoegen, tijdelijk plaatsen van een zeecontainer, Eisenweg 8 (sportveld), Stuifzand
* Strijker P., uitbreiden van een woning, Witsenborgstraat 8 Verleende bouwvergunningen en een sloopvergunning

* Woonconcept Projectontwikkeling B.V., bouwen van een appartementengebouw met 24 appartementen en twee commerciële ruimten, Schutstraat tussen 72 en 96

* Knol M., wijzigen van de voor- en achtergevel woning, Zenithlaan 15

* Wal van der L.B., bouwen van een schuur/berging, De Strekel 2
* Likkel H.J., bouwen van een schuur + machineberging, Brouwerswijk 108, Nieuwlande

Bouwvergunning met instandhoudingtermijn:

* Gemeente Hoogeveen (sector M.O.W.), tijdelijk plaatsen van een zeecontainer (zuiveringsinstallatie), Stoekeplein nabij nr 1

Bouwvergunning van rechtswege:

* Slomp J., verbouwen van een gedeelte schuur tot hobbyruimte, Fluitenbergseweg 32, Fluitenberg

Wijziging bouwvergunning:

* Werkman A.L., bouwen van een bedrijfsruimte met bedrijfwoning (waarvoor eerder vergunning is verleend), Buitenvaart 1712
* Krikken J.A., verbouwen en uitbreiden van een woning (waarvoor eerder vergunning is verleend), Carstensdijk 49, Elim

Sloopvergunning:

* Strijker K., slopen van stallen/deel, Stuifzandseweg 52
* A. Boersma, De Zende 13, Hoogeveen, voor twee berken;
* J. Maring, Zuiderkruis 109, Hoogeveen, voor één berk;
* W.B. v/d Wurff, Kapteynlaan 25, Hoogeveen, voor twee eiken;
* H. Gritter, Meerboomweg 15a, Hollandscheveld, voor acht eiken.