Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-12-2002
Politieberichten van 3/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Marssum: aantreffen gestolen auto
Maandag omstreeks 23.25 uur werd op de vluchtstrook van de Rijksweg A31 onder Marssum een personenauto merk Peugeot, kleur wit, voorzien van het kenteken PS-61-FN, aangetroffen. Het bleek dat de auto de nacht daarvoor was ontvreemd vanaf de Emmakade in Leeuwarden. De auto werd weggesleept en zal weer aan de eigenaar worden teruggegeven. Zie ook de politieberichten van 2/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Damwoude: actie "Jiskefet"
Maandag werd door het bureau milieuhandhaving van de politie Fryslân in samenwerking met de gemeente Dantumadeel een controle gehouden op het aanbieden van gevaarlijk bedrijfsafval. Drie bedrijven werden gecontroleerd. Bij één bedrijf werd een geringe hoeveelheid ( 1 pot lijm) aangetroffen. Dit bedrijf kreeg hiervoor een waarschuwing. Bij een andere bedrijf werden lege spuitbussen en zakken met een korrelachtig grit met een oplosmiddel aangetroffen. Een onderzoek naar de samenstelling van het grit moet nog volgen. Na dit onderzoek wordt beslist of het bedrijf een waarschuwing krijgt dan wel dat er proces-verbaal wordt opgemaakt. Bij het derde bedrijf werden geen overtredingen geconstateerd.

Leeuwarden: straatroof
Dinsdag omstreeks 08.45 uur liep een 56-jarige inwoonster van Stiens op de Voorstreek in de richting van de Tweebaksmarkt. Vlak voor de Minnemastraat werd zij ingehaald door een man op een fiets. Deze man probeerde de tas van de vrouw te pakken. Daar de vrouw de tas stevig vasthield, mislukte dit, waarna de verdachte er vandoor ging. Het betrof hier een blanke jongeman in de leeftijd van ongeveer 25 jaar, kort blond haar, stevig postuur. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Dronrijp: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Douwe van Glinsstrjitte. Het rechter portieraam werd ingeslagen. Uit de auto werden een radio/cd-speler, twee zonnebrillen en 8 cd`s weggenomen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Dronrijp, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: man dood aangetroffen
Vanmorgen omstreeks 09.10 uur werd in het water, dat gelegen is naast de parallelweg van de Drachtersterweg het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Het bleek te gaan om een 69-jarige inwoner van Goutum. De man had gisteravond omstreeks 23.30 uur de woning verlaten om zijn honden uit te laten. Toen hij na anderhalf uur nog niet terug was gekeerd, belde de familie de politie, die daarop een zoekactie op touw zette. Dit leidde de afgelopen nacht niet tot resultaat. Vanmorgen omstreeks 09.00 uur werden de twee honden van de man op de parallelweg door een voorbijganger aangetroffen. De voorbijganger bracht de honden naar het politiebureau. Op de plaats waar de honden werden gevonden, stelde de politie een onderzoek in en hierbij werd de man in het water gevonden. Het stoffelijk overschot werd door de brandweer uit de sloot gehaald. Op de vindplaats werd door de politie een uitgebreid onderzoek in gesteld en hierbij kwam duidelijk vast te staan dat het slachtoffer niet door een misdrijf om het leven was gekomen. Het stoffelijk overschot is overgebracht naar het mortuarium van het MCL-Zuid.

Terwispel: vallende lading
Dinsdag omstreeks 07.45 uur reed een vrachtwagenbestuurder, een 65-jarige inwoner van Zuidhorn, over de Rijksweg A7. De vrachtwagen was beladen met platen piepschuim. Doordat de spanbanden losraakten, vielen de platen piepschuim op het wegdek. De rijbaan werd voor een gedeelte afgezet, waardoor er een file ontstond. Nadat de rijbaan was schoongemaakt, dit duurde tot ongeveer 10.00 uur, kon het verkeer weer ongehinderd doorrijden.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272