Korps: Groningen, plaats: Groningen 3-12-2002
Getuigenoproep gewelddadige dood bewoner Uranustraat Dinsdag 3 december 2002

Informatie gevraagd

Regiopolitie Groningen plaatst op 4 december in het Dagblad van het Noorden en de Groninger Gezinsbode een advertentie waarin getuigen worden opgeroepen. De getuigenoproep heeft betrekking op de gewelddadige dood van een 52-jarige bewoner van de Uranusstraat. De tekst van de advertentie staat hieronder vermeld.

ADVERTENTIETEKST

Het rechercheteam van Regiopolitie Groningen heeft naar aanleiding van de gewelddadige dood van een 52-jarige bewoner van de Uranusstraat in Groningen op donderdagavond 28 november een aantal vragen aan het publiek.

Zondag 24 november
Uit het rechercheonderzoek komt naar voren dat het slachtoffer op zondagavond 24 november zo rond 20.30 uur in zijn woning bezoek heeft gehad van vijf nog onbekende mannen. Het betreft een ongeveer 50-jarige blanke man die Engels sprak met een Oost-Europees accent. De man was in gezelschap van vier negroïde mannen in de leeftijd van 20 30 jaar. De negroïde mannen spraken Engels, een van hen sprak ook Nederlands. Het rechercheteam wil graag in contact komen met mensen, daarbij denkt de politie met name aan personeel van benzinestations, restaurants, hotels en dergelijke, die iets kunnen vertellen over deze groep mannen of die mogelijk deze mensen ergens hebben gezien. Ook informatie over eventuele vervoermiddelen of verblijfplaatsen is zeer welkom.

Donderdag 28 november
Verder is de politie op zoek naar mensen die donderdagavond 28 november rond en tussen de tijdstippen van 18.00 19.30 uur iets hebben waargenomen bij de woning van het slachtoffer op de hoek van de Uranusstraat met de Venuslaan. Ook als mensen in de tussenliggende dagen iets bijzonders hebben waargenomen bij de woning of in de omgeving dan wil de politie dat graag weten.

Tips / informatie
Mensen die informatie hebben over het groepje mannen en/of over bijzonderheden bij of rond de woning aan de Uranusstraat worden dringend verzocht te politie te bellen op het telefoonnummer, 050 5874949.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)