Ingezonden persbericht

Persbericht

Checkpoint Meto lanceert 3rdGeneration, het nieuwste productbeveiligingssysteem voor de retail

Upgrading naar RFID biedt geavanceerde mogelijkheden voor data- en supply chain management binnen retailomgevingen

Nieuwegein, 28 november 2002 -- Checkpoint Meto, wereldwijd toonaangevend leverancier op het gebied van onder meer Radio Frequency Electronic Article Surveillance (RF EAS), bronbeveiliging, RFID en supply chain management solutions, lanceert vandaag 3rdGeneration, het nieuwste productbeveiligingssysteem voor retailomgevingen. De 3rdGeneration reeks betekent voor retailers een goede return-on-investment. Het geavanceerde New Digital RF-platform is, door vervanging van het elektronische board, eenvoudig te upgraden naar toekomstige RFID-applicaties. Retailers beschikken hiermee over een duurzaam systeem voor zowel beveiliging als voorraadbeheer dat eenvoudig kan meegroeien met hun bedrijfsvoering.

3rdGeneration bestaat uit vier nieuwe soorten antennes die worden ondersteund door een nieuw softwarepakket en biedt daardoor legio mogelijkheden op het gebied van productbeveiliging, connectivity en datamanagement.

CheckPro Manager 3.1 is een krachtig softwareplatform dat gegevens kan coördineren, afkomstig van alle EAS-gerelateerde systemen in de winkel, zoals de antennes, de scan- en deactiveerapparatuur, klantentellers, beveiligingstags en toekomstige RFID-tags. De software gaat bijvoorbeeld na hoe vaak en bij welke antenne een alarm afgaat, zodat retailers hun beveiliging naadloos kunnen afstemmen op alarmpiekuren. CheckPro Reporter 2.0 is een softwareprogramma voor het analyseren van de gegevens die in de CheckPro Manager 3.1 worden verzameld en voor het maken van rapportages.

Vier nieuwe antennes met hogere detectiegraad
Naast de mogelijkheden voor datamanagement biedt het in de antennes geïntegreerde Digital Signal Enhancement een hogere detectiegraad; gelijktijdig wordt het aantal valse alarmen zeer sterk gereduceerd. Bijkomend voordeel voor retailers is dat het grotere gangpaden tussen de antennes en kleinere beveiligingslabels mogelijk maakt. De 3rdGeneration reeks kan worden aangepast aan de specifieke kenmerken van iedere retailomgeving. De antennes zijn in vier uitvoeringen beschikbaar, ontworpen voor de verschillende retailbranches: het Plus-systeem voor kleinere retailers, het Guardian-systeem voor food-retailers, het Trend-systeem voor winkels in winkelstraten en - het vlaggenschip van de reeks - het Plaza-systeem voor modewinkels.

Auto-tune
De 3rdGeneration antennes zijn uitgerust met een auto-tune functie waarmee de set-up en synchronisatie op afstand kunnen worden uitgevoerd via een palm pilot. Dit betekent eenvoudige installatie en weinig onderhoud.

Fred de Haas, Managing Director Checkpoint Meto Benelux, stelt: 'De 3rdGeneration-reeks combineert superieure mogelijkheden voor diefstalpreventie met een krachtig communicatiepakket. Deze nieuwste generatie van Digital RF-technologie is het meest geavanceerde systeem dat momenteel beschikbaar is voor retailers. Het systeem kan gemakkelijk worden aangepast aan RFID en is zeer geschikt om te worden ingezet voor het beheer en de beveiliging van de winkelvoorraad.'

Meer bronbeveiligingsmogelijkheden
Het feit dat nog kleinere beveiligingslabels op artikelen kunnen worden geplaatst, maakt dat meer verschillende producten van labels kunnen worden voorzien. Dit is een extra voordeel van bronbeveiligingsprogramma's, die inmiddels door steeds meer retailers en fabrikanten worden toegepast. Bronbeveiliging is het proces waarbij de RF-beveiligingslabels al door de fabrikant in of op de artikelen worden aangebracht. Dit hoeft dus niet meer in de winkel te gebeuren, waardoor veel kosten worden bespaard. Op dit moment participeren wereldwijd 2.800 fabrikanten in Checkpoint's bronbeveiligingsprogramma's, die samen tienduizenden soorten producten (SKU's) voorzien van tags.

Louis Maas, Manager Beveiliging en Derving van Vroom & Dreesmann over hun test met RF- technologie: 'Vanwege de hoge detectiegraad, de ultradunne labels, de mogelijkheid van deactivatie op afstand en de voorbereiding op RFID, bleef RF-technologie al snel over als favoriet. Vooral het feit dat de beveiligingselementen snel en eenvoudig - ook tijdens het productieproces - kunnen worden aangebracht in het product of de verpakking, heeft ons overtuigd. Al met al kan de invoering van bronbeveiliging ons een aanzienlijke besparing opleveren!'

In Europa beveiligen Checkpoint's RF-EAS systemen momenteel de artikelen van vele top-retailers, waaronder Carrefour, Ahold, Auchan, Metro en El Corte Ingles. Ze dragen in belangrijke mate bij het omzetverlies als gevolg van diefstal en verspilling te verminderen - het kostte de Europese retailsector in 2001/2002 in totaal meer dan 30 miljard euro.

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto
Checkpoint Meto â¤" onderdeel van Checkpoint Systems, Inc. , USA â¤" is toonaangevend leverancier van digitale RF- (Radio Frequency), EAS- (Electronic Article Surveillance) en RFID- (Radio Frequency Identification) systemen, bronbeveiliging, barcode labeling systemen en handheld labeling systemen. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint Meto produceert en verkoopt als multinational systemen voor het labelen van producten ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing en biedt haar klanten binnen diverse branches labelingoplossingen met toegevoegde waarde. Met een wereldwijd netwerk van dochtermaatschappijen is de onderneming direct actief in dertig landen en biedt het professionele klantenservice en technische ondersteuning over de hele wereld. Voor meer informatie zie www.checkpointsystems.com