Politie Amsterdam-Amstelland

Winteroffensief woninginbraken
3-12-2002. De regiopolitie Amsterdam-Amstelland start binnenkort met een winteroffensief tegen woninginbraken. Van december tot en met maart zullen in de gehele regio diverse acties plaatsvinden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken. Lees meer.
---

Overval café
2-12-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag trachtten twee totnogtoe onbekende gewapende mannen een overval te plegen op een horecagelegenheid aan de Amstelveenseweg. De mannen kwamen rond vier uur het café binnen. Op dat moment was een medewerker in de zaak aanwezig. De daders bedreigden het personeelslid met een vuurwapen en eisten geld. Het slachtoffer gaf zich echter niet gewonnen. Hij pakte een barkruk en gooide het in hun richting. Hierop vluchtten de beide verdachten weg zonder buit.
De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen en mensen die informatie hebben over dit misdrijf. Zij kunnen bellen met het wijkteam Koninginneweg op telefoonnummer: 0900-8844 Krakersgeweld

Foto: Cocky Toorenspits

2-12-2002. Zaterdagochtend rond twee uur kwam er informatie binnen dat 2 à 3 personen in de Foeliedwarsstraat met een geweer aan het schieten waren. Twee politiemensen gingen polshoogte nemen en zagen een paar mannen met een geweer een krakerspand binnenvluchten. Korte tijd later werden op straat twee mannen aangehouden, van wie één het wapen had vastgehouden. Bij deze aanhouding vond verzet plaats. Een bratra-eenheid kon assisteren. Deze eenheid begon vervolgens de gebarricadeerde deur van het kraakpand te openen, omdat het geweer nog niet was aangetroffen. Vanuit het kraakpand werd een tv-toestel naar beneden gegooid. Deze kwam boven op een bratralid. Na controle en behandeling kon hij met een hersenschudding en arm- en nekletsel naar huis. De mobiele eenheid heeft vervolgens de omgeving afgezet. Twee personen werden aangehouden omdat zij door de me-linie wilde breken en een politieauto hadden beschadigd. Op het dak van het pand werd nog een persoon aangehouden. Een arrestatieteam werd ingezet en deze heeft in het pand nog tien personen aangehouden. Zij worden verdacht van poging tot doodslag. Het geweer werd tijdens de actie vanuit het pand op straat gegooid. De technische recherche trof in het pand ook nog een hennepplantage aan. Momenteel zitten nog elf personen vast.
---

Auto's en gevel geramd
2-12-2002Gisteravond rond zes uur raakte een automobilist op de Willem de Zwijgerlaan de macht over het stuur kwijt. Hij ramde vier geparkeerde autos en kwam tegen de gevel van een woning tot stilstand. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Daar werd hij aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van medicijnen.
Poging overval winkel
2-12-2002. Zaterdagochtend hebben twee mannen geprobeerd een winkel aan het Delflandplein te overvallen. Daarbij ontstond een worsteling met één van de medewerksters. Zij wist uiteindelijk te ontkomen, waarop de rovers er zonder buit vandoor gingen. Gewonde bij steekpartij
2-12-2002. Gisteren hield de politie in de Kinkerstraat een 36-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Amsterdam aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Daarbij raakte de 39-jarige Amsterdammer gewond aan zijn hoofd. Hij moest in een ziekenhuis worden behandeld.