United Services Group

United Services Group staakt activiteiten Aval opleidingen

Almere, 3 december 2002. United Services Group N.V. maakt bekend dat zij de verliesgevende activiteiten van Aval staakt. Aval verzorgt opleidingen in de techniek, zoals verbindings- en scheidingstechnieken, en de daarbij behorende arbeidsomstandigheden en veiligheid. Aval realiseerde over 2001 een omzet van ¤ 6,2 miljoen en heeft circa 70 medewerkers.

Aval is sedert 1999 een verlieslatende activiteit van Start. Diverse reorganisaties hebben niet tot winstgevendheid geleid en zullen naar verwachting hier ook niet toe leiden. De afgelopen maanden zijn diverse vergeefse pogingen ondernomen om Aval bij andere organisaties onder te brengen. Door de financiële situatie en het niet slagen om de organisatie bij derden onder te brengen is het besluit, de activiteiten van Aval te beëindigen door middel van een faillissementsaanvraag, onvermijdelijk geworden, welk faillissement hedenmorgen is uitgesproken.

Er is duidelijk sprake van een verzadigingspunt op de markt van veiligheidsopleidingen en basislaswerk. Laatstgenoemde activiteit verplaatst zich steeds meer naar lage lonenlanden. De overheidsopleidings-instituten ROC met de centra vakopleidingen ontwikkelden zich tot concurrenten van Aval, die veelal goedkoper hun diensten kunnen aanbieden. Daarnaast wordt een belangrijk deel van de omzet van Aval gevormd door de subsidie van FME, een leerwerkproject vanuit O&A Cesmetel. Dit subsidiesysteem zal met ingang van 2003 veranderen, waarbij de subsidie niet meer ten goede komt aan het opleidingsinstituut, maar aan de werkgever. Dit zal naar verwachting het aantal leerlingen verder doen afnemen.

Profiel United Services Group
United Services Group is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen en customer care-services. De aandelen United Services Group staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Start, Secretary Plus en Technicum (detachering & uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), United Independent Solutions (dienstverlening aan zelfstandigen zonder personeel), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct en Call-IT (customer contact-centers), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

Raad van Bestuur
United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:

De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 55

Zie ook onze website: www.unitedservicesgroup.nl