Nieuw-Vlaamse Alliantie


Belangenconflict tegen afschaffing milieuheffing als fiscale aftrekpost (03/12/02)

De N-VA diende in het Vlaams parlement een motie tot inroeping van een belangenconflict in tegen het federale wetsontwerp tot hervorming van de vennootschapsbelasting. In dit ontwerp, dat vrijdag ter eindstemming voorligt, worden de milieuheffingen geschrapt als fiscale aftrekpost waardoor quasi eenzijdig de Vlaamse sectoren en bedrijven getroffen worden. Maar liefst 90 % van de milieuheffingen in ons land wordt betaald door Vlaamse bedrijven met de textiel- en de textielverzorgingsbedrijven als grootste betalers. Indien een meerderheid in het Vlaams parlement morgen de motie goedkeurt, wordt de behandeling van het wetsontwerp in het federaal parlement opgeschort voor overleg.

Door de milieuheffingen niet langer fiscaal aftrekbaar te maken, doorkruist de federale regering het Vlaams fiscaal milieubeleid en dreigen Vlaamse bedrijven geconfronteerd te worden met een aanzienlijke meerkost.

Eind november werd een motie tot inroeping van een belangenconflict over dit onderwerp verworpen omdat de Vlaamse regering op het Overlegcomité van 29 november de zaak zou aankaarten. Er kwam echter allerminst een bevredigende oplossing uit de bus.

De N-VA rekent dan ook op de steun van de meerderheidspartijen om te verhinderen dat het Vlaams bedrijfsleven wordt opgescheept met een bijkomende concurrentiehandicap.

Auteur:
Jan Loones, Chris Vandenbroeke, Kris Van Dijck, Vlaams parlementsleden Nieuw-Vlaamse Alliantie

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be

Start


---

English Français
Deutsch Castellano

Ledenblad
Volle Manen