Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 3 december 2002

Op dinsdag 3 december 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Aanpassing collegewerkplan naar aanleiding van commissie en raadsbehandeling Begroting 2003
Op basis van de commissiebehandeling heeft het college een aantal wijzigingen in het collegewerkplan doorgevoerd. Daarnaast zijn in de gemeenteraadsvergadering van 5 november een aantal moties en amendementen aangenomen die tot een wijziging van het collegewerkplan leiden. Het college heeft het overzicht van de wijzigingen vastgesteld dat ter kennis van de raad zal worden gesteld.

Financiële positie Isala Theater naar aanleiding van de jaarrekening 2001
Om goed inzicht te krijgen in de financiële positie op de lange termijn van het Isala Theater is een analyse van de kosten- en opbrengstenstructuur nodig. Een vergelijkend onderzoek met soortgelijke theaters is nuttig voor zon analyse. Het college heeft daarom 3.500,-- beschikbaar gesteld om opdracht te verlenen voor de uitvoering van een zogeheten benchmark tussen een aantal theaters. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met het bureau Van Drijver & Partners. Het onderzoek zal in januari 2003 zijn afgerond.

Formatieonderzoek Sociale Zaken
Het college heeft ingestemd met de bestuursopdracht om het formatiemodel voor de deelsector Sociale Zaken te herzien. De aard en de rol van de werkzaamheden bij de deelsector Sociale Zaken heeft de laatste jaren belangrijke wijzigingen ondergaan. Daarom zal het in 1993 ontwikkelde formatiemodel worden bezien en zonodig verder worden ontwikkeld.

Communicatieve ondersteuning college
Het college is akkoord gegaan met een nieuwe wijze van ondersteuning van het college door de deelsector Communicatie. Elke portefeuillehouder heeft nu een communicatieadviseur als vast aanspreekpunt toegewezen gekregen, waarmee hij of zij wekelijks overleg heeft. In vergelijking met de situatie van één bestuursvoorlichter voor het hele college heeft de nieuwe werkstructuur als voordeel, dat overleg effectiever is en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden beter kunnen worden uitgevoerd door grotere bekendheid van de communicatieadviseurs met de portefeuilles van de wethouders.

Bestuursopdracht onderzoek besluitvorming verwerving Blinkertcomplex
Het college heeft de bestuursopdracht vastgesteld om onderzoek te doen naar de besluitvorming over het al dan niet verwerven van het Blinkertcomplex. Tijdens de raadsvergadering van 28 oktober jl. had de heer P.P.J. Doodkorte verzocht om op korte termijn inzicht te geven in de voorbereiding van de besluitvormingsprocedure voor het raadsbesluit van 28 oktober jl. om het Blinkertcomplex al dan niet te verwerven.

Productovereenkomst Educatie 2002
Het college heeft besloten de bijdrage educatie 2002 aan het ROC Zadkine vast te stellen op
825.346,-- en daarvan 217.877,-- te bestemmen voor regionale VAVO-activiteiten. De bijdrage educatie Nieuwkomers 2002 is vastgesteld op 279.876,--. Verder heeft het college ingestemd met de productovereenkomst Educatie 2002 van de gemeente met het ROC Zadkine.