Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems introduceert TrueNorth Solutions Alliance

Compleet partnerprogramma: training, certificering en marketingondersteuning

Waardenburg, 3 december 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), dochter-onderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert een nieuw wereldwijd partnerinitiatief, gebaseerd op het TrueNorth-businessmodel.

De TrueNorth Solutions Alliance brengt alle partners van Hitachi Data Systems samen onder één paraplu. Daarmee biedt het bedrijf voor alle kanalen een eenduidig beleid en consistente programma's en processen. Via deze alliantie biedt Hitachi Data Systems partners alle benodigde informatie, training, ondersteuning, certificering en incentives voor de ontwikkeling en levering van hoogwaardige en open storage-oplossingen. Daarbij krijgen partners voldoende ruimte voor het leveren van value added services en software.

"Een open business-model dat gericht is op samenwerking biedt onze klanten toegang tot de beste storage-oplossingen die in de markt beschikbaar zijn", zegt Jeff Chalker, Director Channels EMEA van Hitachi Data Systems. "De TrueNorth Solutions Alliance is speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van partners en is gericht op een succesvolle langetermijnrelatie voor alle betrokkenen. Via channelpartners en technologiepartners kunnen we ons klantenbestand uitbreiden en nieuwe markten aanboren."

De TrueNorth Solutions Alliance bestaat uit vier partnerprogramma's: TrueNorth Solutions Partner Programma - Dit gelaagde programma is gericht op channelpartners, solutions providers en systems integrators en omvat onder andere financiële bonussen, marketing- en partnerpromotie en ondersteuning op het gebied van sales en training.

"We hebben een sterke, meerjarige relatie met Hitachi Data Systems waarin we veel vertrouwen hebben", zegt Henk van der Bruggen, General Manager I3 Solutions. "We zijn trots dat we de nieuwe Thunder 9500 V Series aan onze klanten kunnen aanbieden. Hitachi Data Systems' keuze voor open standaarden, schaalbare performance en gebruikersvriendelijkheid maakt het bedrijf een ideale partner bij het invullen van de steeds complexer en bedrijfskritischer storage-behoeften van onze klanten."

TrueNorth Global Solutions Partners Programma - Dit programma richt zich op wereldwijde systems integrators en vertical integrators in sectoren als de gezondheidszorg, natuurwetenschappen, rich media, financiële dienstverlening en telecommunicatie.

TrueNorth Technology Partners Programma - Speciaal opgezet voor Storage Area Network (SAN) solution partners en Independent Software Vendors (ISVs). Het programma biedt technologiepartners tools, training en certificering voor een naadloze aansluiting op de Hitachi Freedom Storage-systemen.

Jay Kidd, Vice-President Product Marketing van Brocade: "Door onze jarenlange samenwerking met Hitachi Data Systems bieden wij klanten gezamenlijke oplossingen voor verbeterde schaalbaarheid en beheerbaarheid van SANs. Dit initiatief bevestigt onze succesvolle samenwerking, nu en in de toekomst."

TrueNorth Developer Partners Programma - Met dit programma worden storage-applicatieontwikkelaars gestimuleerd om storage-beheeroplossingen te ontwikkelen en te bouwen op basis van de HiCommand Application Programming Interfaces (APIs). Daarnaast ondersteunt Hitachi Data Systems de openheid en samenwerking door open standaarden te stimuleren. Op die manier kan storage-hardware beheerd worden volgens eenduidige methodes op basis van standaardinterfaces en -APIs.

Training en Certificering
Om de unieke vaardigheden en diensten van partners te kwalificeren, heeft Hitachi Data Systems voor het eerst certificering aan haar partnerprogramma gekoppeld. Via het certificering- en accreditatieprogramma kunnen partners zich onderscheiden en de expertise ontwikkelen voor het bieden van value added services op de producten van Hitachi Data Systems. Het programma bestaat uit drie trainings- en kwalificatieniveaus:

Accreditatie - vormt de basis van partnerships. Geaccrediteerde partners hebben toegang tot de infrastructuur en expertise voor het leveren van hoogwaardige storage-oplossingen. Productautorisatie - biedt de partner alle productkennis voor de modulaire en enterprise-producten van Hitachi. Certificering - biedt de individuele medewerkers van partners de vaardigheden en kennis die nodig zijn om oplossingen te ontwikkelen op basis van de Hitachi Freedom Storage-systemen.

Hitachi Data Systems levert haar producten zowel direct aan eindgebruikers als via een snel groeiend wereldwijd partnernetwerk.

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services, aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen en op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Over Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van s werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder informatiesystemen, elektronische producten, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie of digitaal fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd. Hitachi Freedom Storage, Thunder and TrueNorth are registered trademarks of Hitachi Data Systems.