KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Clinic Deskundig Longeren in Ermelo druk bezocht

3-12-2002

Deskundig Longeren was het thema van het derde Virbac Rondje Instructie, dat vrijdag 29 november onder leiding van Lammert Haanstra op het KNHS-centrum plaatsvond. Op de oproep die de KNHS in Paard & Sport deed om geschikte probleempaarden aan te bieden voor de clinic kwamen ruim 50 reacties. Lammert selecteerde zes paarden met verschillende problemen, zoals angst bij het longeren of rugproblemen en liet zien hoe hier door longeren iets aan gedaan kan worden.

Lammert Haanstra vertelde en demonstreerde in de clinic hoe longeren een positieve bijdrage levert aan het opleiden van het jonge, maar ook aan het verder doorgereden sportpaard. Door deskundig te longeren kan het rijplezier vaak verhoogd worden. Het publiek reageerde erg enthousiast op de aanpak en de demonstraties met de verschillende paarden. Bent u enthousiast geworden of heeft u de clinic gemist? Op 24 januari as. kunt u de clinic met Lammert Haanstra nog bezoeken op het KNHS-centrum in Wanroij.

Data en thema's Virbac Rondjes Instructie 2002 - 2003
*

20 december 2002 (Ermelo), Mennen met IJsbrand Chardon
*

10 januari 2003 (Ermelo), Kür op muziek met Barbara en Mischa Koot
*

17 januari 2003 (Ermelo), Gedrag, welzijn en zadelmak maken van het paard met Gert van t Hof

*

24 januari 2003 (Wanroij), Deskundig Longeren met Lammert Haanstra
*

28 februari 2003 (Ermelo), De relatie tussen exterieur en paardengebruik met Johan Hamminga en Dirk Willem Rosie
*

21 maart 2003 (Wanroij), Eventing met Alice en Gert Naber

Meer informatie

Actuele informatie over de onderwerpen of eventuele wijzigingen in het programma vindt u op deze site op de activiteitenkalender of in het organisatienieuws van Paard&Sport.

Alle paardenliefhebbers zijn welkom bij de bovenstaande clinics. De aanvangtijd is 19.30 uur en de entree bedraagt 10,- (incl. koffie / thee). De KNHS verwacht enorm veel belangstelling voor dit Virbac Eraquell Rondjes Instructie en daarom dient u zich van tevoren even aan te melden. Dat kan per e-mail (info@knhs.nl of w.plaisier@knhs.nl), per fax (0577-401725) of door het sturen van een kaartje naar KNHS, Postbus 3040, 3850 CA Ermelo.

Bron: KNHS / Afdeling Communicatie