Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-12-2002 3e persbericht van dinsdag 3 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met vervalst paspoort aangehouden In het Stadskantoor is dinsdag om 13.00 uur een 29-jarige Egyptenaar aangehouden. De man probeerde met een vervalst Egyptisch paspoort een verblijfsvergunning te krijgen. De vervalsing werd ontdekt en de man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Invalide vrouw beroofd van portemonnee Een 28-jarige Helmondse vrouw is dinsdag tussen 11.45 en 12.00 uur bij de kruising Engelseweg/Montgomeryplein beroofd van haar portemonnee. De vrouw is invalide en verplaatst zich met een brommobiel. Bij de kruising moest zij wachten voor het verkeerslicht. Daar werd zij door twee mannen tussen de 18 en 25 jaar oud tegengehouden. Een van hen sloeg haar in het gezicht en wilde haar portemonnee. Toen zij haar portemonnee met onbekende inhoud afgaf, werd zij nogmaals in het gezicht geslagen. De twee daders verdwenen in de richting van de Spoorstraat. De vrouw had een blauw oog en een dikke lip. De politie zoekt getuigen.

Deurne: Man gewond bij ongeluk
Een man van 23 uit Gemert is dinsdagochtend rond 6.45 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij reed met zijn auto over de Bakelseweg in de richting van Deurne. Daar raakte hij door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de berm, verloor de macht over het stuur, en reed tegen een boom. De man is met hoofd- en beenletsel naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond gebracht.

Waalre: Auto gestolen
Vanaf de Akkerstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Volkswagen Golf (55-JB-RS).

Westerhoven: Bekeuringen
Op de Heijerstraat is schoolgaande jeugd dinsdagochtend vanaf 7.30 uur gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. Er werden 80 fietsen gecontroleerd; 11 fietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.

Son: Bonnen voor geslotenverklaring
Dinsdagmorgen tussen 8.00 en 8.30 uur zijn op de ventweg van de Nieuwstraat twaalf automobilisten bekeurd omdat zij via de ventweg de file probeerden te ontwijken. Er is daar een geslotenverklaring.

Deurne: Twee gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de Helmondseweg zijn dinsdag om 12.35 uur twee personen gewond geraakt. Zij zaten in een auto die over de Helmondseweg reed. De 22-jarige Deurnese bestuurder van die auto zag te laat dat een auto voor hem remde om linksaf te slaan. De Deurnenaar week uit naar links en botste tegen een auto die uit tegenovergestelde richting kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Liessel. De 22-jarige man en zijn medepassagier, een 25-jarige man uit Deurne, hadden een hoofdwond en zijn naar het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond gebracht.

Nuenen: Inbraak
In het afgelopen weekend is ingebroken in de schuur achter een woning aan Voirt. De toegangsdeur is opengebroken en uit de schuur verdwenen een trilplaat, een compressor, een schroefmachine en stratenmakergereedschap

Bergeijk: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 9.00 en 11.25 uur is op Weebosch een snelheidscontrole gehouden. Van de 269 passanten reden er 40 te hard. De snelste reed 72 km/u; 50 km/u is de maximumsnelheid.