Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 3 december 2002

Team Altena:

Verkeerscontrole
SLEEUWIJK: Bij een verkeerscontrole op maandagmiddag 2 december controleerde de politie 150 bestuurders van voertuigen. In verband met het niet dragen van de gordel werden vijf bestuurders geverbaliseerd. Ook bleek dat van twee bestuurders de rijbewijzen al meer dan twee jaar verlopen waren. Ook deze bestuurders kregen een bekeuring.

Veroorzaker ongeval rijdt door WOUDRICHEM: Op het fietspad tussen Almkerk en Woudrichem vond dinsdagmorgen 3 december omstreeks 08.15 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een bromfietser. Zij reden in tegenovergestelde richting elkaar tegenmoet en zijn door nog onbekende oorzaak tegen elkaar aangereden. De bromfietser is na de aanrijding doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De fietser is met lichte verwondingen per ambulance vervoerd naar het Beatrix-ziekenhuis in Gorinchem. Na behandeling kon zij weer naar huis kon.

Team Gilze en Rijen:

Fietster breekt arm
RIJEN: Op 02 december 2002, omstreeks 13.40 uur kwam een 52 jarige inwoonster uit Gilze met haar fiets ten val. Dit gebeurde op de Julianastraat in Rijen. Vermoedelijk is de vrouw over bladeren die op de weg lagen uitgegleden. Door deze val brak de vrouw vermoedelijk haar rechter arm. Het slachtoffer is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis te Tilburg.

Team Waalwijk:

Ongeval met gestolen bromfiets WAALWIJK: Op maandagmiddag 02 december vond omstreeks 16.30 uur een verkeersongeval plaats op de Professor Nolenslaan in Waalwijk. De bestuurder van een bromfiets kwam bij een inhaalmanoeuvre in aanrijding met een auto. De duopassagier van de bromfiets liep een hersenschudding op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de brommer bleef ongedeerd. De politie behandelde het ongeval en stelde vast dat het om een gestolen brommer ging. Om die reden arresteerde de politie de 15-jarige bromfietsbestuurder. Uit het onderzoek bleek dat de moeder van de knul op de hoogte was van het feit dat de brommer gestolen was. De moeder betreft een 41-jarige inwoonster van Waalwijk en wordt verdacht van heling van de bromfiets. Moeder en zoon zijn beiden in opdracht van de Officier van Justitie in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Woninginbraak
WAALWIJK : De politie onderzoekt een woninginbraak die plaatsvond op maandag 02 december tussen 15.55 en 17.45 uur in een woning aan de De Jonghestraat in Waalwijk. De verdachte forceerde de dubbele tuindeuren van de woning om binnen te komen. Hij ging er vandoor met sieraden en bankpasjes. De bewoonster ontdekte de openstaande tuindeuren bij thuiskomst. De politie nam de aangifte op en stelde een buurtonderzoek in. Uit het buurtonderzoek zijn echter geen aanknopingspunten gekomen.

Team Oosterhout:

Vrouw licht gewond bij ongeval OOSTERHOUT: Op maandag 2 december omstreeks 18.40 uur vond er op het fietspad van de Vijf Eikenweg te Oosterhout een aanrijding plaats tussen twee bromfietsen. Een 16-jarige Oosterhouter reed met zijn bromfiets vermoedelijk aan de verkeerde kant van de weg. Hij reed over het fietspad in de richting Oosterhout en kwam toen in aanrijding met een 21-jarige vrouw afkomstig uit Rijen. Zij reed met haar bromfiets in de richting van Rijen. Beiden kwamen ten val. De vrouw is met kneuzingen aan haar been naar het ziekenhuis vervoerd en mocht na behandeling weer naar huis.

Politie pakt autodief
OOSTERHOUT: Op dinsdagmorgen 3 december omstreeks 05.05 uur arresteerde de politie een 28 jarige Oosterhouter. Hij reed in een gestolen auto op de Beneluxweg te Oosterhout. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. In de auto trof de politie goederen aan die vermoedelijk afkomstig van bedrijfsinbraken in de regio. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van deze goederen. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen.

Bron: Jeroen Steenmeijer