Gemeente Alkmemade


Nieuwsbericht

03-12-2002
Illegaal ligplaats innemend schip (praam) in Oude Wetering

Illegaal ligplaats innemend schip (praam) in Oude Wetering Al lange tijd ligt in de Oude Wetering, in de buurt van de hoek Bruggestraat - Kerkstraat een praam afgemeerd. Artikel 5.3.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alkemade bepaalt dat het verboden is met een vaartuig langer dan 24 uur achtereen ligplaats in te nemen of aan te leggen aan of langs het gedeelte van de westelijke oever van de Oude Wetering, dat gelegen is tussen de percelen Plantage 2 en Kerkstraat 110 te Oude Wetering.

Een buurtonderzoek heeft er niet toe geleid dat de identiteit van de eigenaar van de praam vast is komen te staan. Burgemeester en wethouders van Alkemade maken daarom op deze wijze bekend dat zij voornemens zijn bestuursdwang aan te zeggen (aanzeggen het schip te verwijderen op kosten van de eigenaar).

Burgemeester en wethouders verzoeken de eigenaar van de praam om een aanzegging van bestuursdwang te voorkomen door uiterlijk op 18 december 2002, de praam te verwijderen van voornoemde locatie.

Op grond van artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) is de eigenaar van de praam, alvorens tot bestuursdwang wordt besloten, gerechtigd tot het kenbaar maken van zijn of haar zienswijze. De eigenaar kan hiertoe, eveneens tot uiterlijk 18 december 2002, mondeling of schriftelijk contact opnemen met de heer De Boer van de sectie Bestuurszaken, telefoonnummer (071) 332 72 91/ postbus 1, 2370 AA te Roelofarendsveen.