Isotis

Gezamenlijk persbericht

Bilthoven / Lausanne - 3 december 2002

95,3% IsoTis aandeelhouders accepteert fusie met Modex

Bod gestand gedaan

Onder verwijzing naar de persberichten van respectievelijk 23 september, 23 oktober en 30 oktober 2002, kondigen de biomedische bedrijven Modex Thérapeutiques S.A. (SWX: MDXN) en IsoTis NV (Euronext Amsterdam: ISO) vandaag aan dat een grote meerderheid van de IsoTis aandeelhouders het openbare bod heeft aanvaard dat Modex Thérapeutiques S.A. deed op alle uitstaande aandelen IsoTis op 30 oktober 2002. Op 2 december, om 15.00 uur CET, waren 18.893.676 IsoTis aandelen aangemeld in overeenstemming met het bod of verkocht aan Modex. Dit aantal vertegenwoordigt 95,3% van de uitstaande IsoTis aandelen op dat moment, en voldoet daarmee aan de voorwaarde, omschreven in het Biedingsbericht tevens Prospectus van 29 oktober 2002, dat tenminste 75% van de uitstaande aandelen moet zijn aangemeld om het bod gestand te doen. Vandaag doet Modex Thérapeutiques S.A. het openbare bod gestand.

Zoals vermeld in het Biedingsbericht tevens Prospectus ontvangen IsoTis aandeelhouders 1,4 Modex aandelen voor ieder aangemeld en geleverd IsoTis aandeel. Behoudens onvoorziene omstandigheden, zullen IsoTis aandeelhouders hun nieuwe aandelen Modex geleverd krijgen op donderdag 12 december 2002. Op diezelfde dag zal 'Modex Thérapeutiques S.A.' hernoemd worden in 'IsoTis S.A.' en zullen de aandelen IsoTis S.A. worden genoteerd aan de officiële markt van SWX in Zürich, en aan de officiële markt van Euronext Amsterdam. IsoTis overlegt met Euronext Amsterdam over het beëindigen van de notering van IsoTis N.V. aan Euronext Amsterdam.

IsoTis aandeelhouders die hun aandelen IsoTis N.V. nog niet hebben aangemeld worden alsnog in de gelegenheid gesteld om deze aandelen aan te melden, onder dezelfde voorwaarden die vermeld staan in het Prospectus tevens Biedingsbericht, tot donderdag 19 december 2002, 15.00 CET. Behoudens onvoorziene omstandigheden, zullen IsoTis aandeelhouders die hun aandelen aanmelden en leveren in de na-aanmeldingstermijn hun nieuwe aandelen IsoTis S.A. geleverd krijgen op maandag 30 december 2002.

Jacques Essinger, CEO van Modex, zegt: "Het doet ons goed dat zo'n grote meerderheid van de IsoTis aandeelhouders onze visie deelt om Europa's meest vooraanstaande, beursgenoteerde biochirurgie-onderneming te vormen. Het management van IsoTis en Modex wil het momentum van de tot nu toe zeer voorspoedig verlopen fusie vasthouden en zal zo snel mogelijk de nieuwe ondernemingsstrategie verder gestalte geven en implementeren. Onze gecombineerde kaspositie van EUR 87 miljoen per 30 september 2002, plaatst ons in een veel sterkere positie om interne en externe groeimogelijkheden, die zich in de komende jaren voordoen, te benutten."

Pieter Wolters, CFO en interim CEO van IsoTis zei, "Wij zijn zeer verheugd over de steun van onze aandeelhouders. Nu het bod formeel gestand is gedaan, kunnen wij al onze energie richten op de integratie van de twee ondernemingen en een marktleider vormen met een verbeterd risico-opbrengsten profiel. Wij zien ernaar uit het business plan van het nieuwe IsoTis te presenteren in het eerste kwartaal van 2003."

Voor gedetailleerde informatie over de fusie, zie http://merger.isotis.com. Tevens is op www.iex.nl onder "community call" een vraag-en-antwoord sessie over de fusie in het Nederlands te vinden.

IsoTis N.V. en Modex Thérapeutiques S.A., worden samen IsoTis S.A.:

De toonaangevende Europese biochirurgie-onderneming

De nieuwe IsoTis Groep die gevormd wordt door Modex (dat hernoemd zal worden tot IsoTis), een Zwitserse biotechnologie-onderneming die zich richt op huidtherapieën, en IsoTis, een Nederlands biomedisch bedrijf dat zich vooral richt op orthopedische toepassingen, zal ongeveer 175 werknemers hebben. De onderneming werkt vanuit zijn officiële hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, en de faciliteiten in Bilthoven, Nederland. De combinatie, die een gezamenlijke kaspositie had van EUR 87 miljoen per 30 september 2002, zal een verbeterd risico-opbrengsten-profiel hebben, en heeft een uitstekende uitgangspositie om interne en externe groeimogelijkheden te benutten.

Modex' eerste product, EpiDexTM, is een menselijke huidequivalent die is gekweekt van volwassen stam- en voorlopercellen die worden geïsoleerd uit de haarzakjes van patiënten ("haar naar huid"). In klinisch onderzoek heeft Epidex zich bewezen als een uitmuntende oplossing voor de behandeling van zeer moeilijk helende huidzweren. EpiDexM is commercieel verkrijgbaar in Zwitserland, en naar verwacht zal het daar vanaf januari 2003 volledig vergoed worden. Modex' productportefeuille bevat ook Allox, een op allogene cellen gebaseerd product voor de behandeling van chronische wonden dat, anders dan Epidex, door de arts gewoon op voorraad gehouden kan worden. In november van dit jaar is een fase II onderzoek met Allox van start gegaan. AcuDress tenslotte is een autologe laag keratinocyten op een fibrine laag, waarvan wordt verwacht dat het een effectief alternatief is voor huidtransplantatie bij plastische of reconstructieve huidchirurgie. AcuDress zal verder onderzocht worden in een fase I/II onderzoek dat wordt verricht in samenwerking met Ethicon GmbH, een onderdeel van Johnson & Johnson.

IsoTis heeft een aantal commerciële orthopedische producten. Via een netwerk van distributeurs en in samenwerking met een aantal grote orthopedische firma's zoals Smith&Nephew, Biomet Merck, and Sulzer Medica, verkoopt IsoTis cementrestrictoren en botvullers. Daarnaast verkoopt de onderneming CellActive Cartilage, een 1e generatie tissue engineered kraakbeenproduct voor het herstel van schade aan kraakbeen in de knie. Tenslotte heeft de onderneming de eerste patiëntenstudies uitgevoerd met levende botimplantaten, VivescOs®, voor ophoging van de kaak, IsoTis 2e generatie kraakbeenproduct, VivesCartTM, verkeert in een preklinische fase, maar klinisch onderzoek met patiënten is in voorbereiding. In aanvulling op de eigen wetenschappelijke teams heeft IsoTis overeenkomsten gesloten met meer dan 15 vooraanstaande academische en klinische instellingen voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van materiaalwetenschappen en tissue engineering, zoals MIT (Cambridge, VS), Tsinghua University (China), en de academische ziekenhuizen van Leiden, Maastricht, Twente en Utrecht.



Isotis