Versatel Telecom International NV

Versatel sluit nieuwe contracten met Makro en Scapino

Amsterdam, 3 december 2002 - Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat zij datacommunicatie diensten zal gaan leveren aan Metro Distributie Nederland B.V., de holdingmaatschappij van onder meer Makro Cash & Carry en Lukas Klamer vestigingen in Nederland. Bovendien heeft Versatel een contract gesloten met Scapino voor de afhandeling van het vaste telefonieverkeer voor 200 vestigingen in Nederland en België. De gezamenlijke contractwaarde bedraagt ruim ¤ 850.000.

Versatel zal de lokale netwerken van 17 Makro en Lukas Klamer vestigingen alsmede het hoofdkantoor in Nederland middels een MPLS IP VPN oplossing met elkaar koppelen. Een aanvulling op het dienstenaanbod, want Versatel verzorgde reeds het vaste telefonieverkeer van deze vestigingen. Wim Griffioen, manager information services van Makro Cash & Carry Nederland B.V., verklaarde: "Als de grootste zelfbedieningsgroothandel onderscheidt Makro zich door de cash & carry-formule, het gunstige prijspeil én een volledig assortiment producten voor een breed publiek. Als telefonie klant hebben wij Versatel leren kennen als een zeer betrouwbare en servicegerichte partner. Gezien hun expertise op het gebied van datacommunicatie is het niet verwonderlijk dat we weer bij Versatel aanklopten voor een op maat gemaakt datanetwerk voor onze Nederlandse vestigingen."

Voor Scapino zal Versatel het telefonieverkeer van 180 Nederlandse en 20 Belgische vestigingen routeren. Jan Hummel, IT Manager, verklaarde: "Met meer dan 200 vestigingen in Nederland en België is Scapino de grootste winkelketen op het gebied van schoenen, kleding en sportartikelen. En nu we ons vaste telefonieverkeer via Versatel routeren, levert ons dat een enorme besparingen."

Surf voor meer informatie over Makro naar www.makro.nl en voor Scapino naar www.scapino.nl.


- EINDE -

Versatel Nederland B.V. is onderdeel van Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). Versatel heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is een concurrerende telecommunicatie operator en toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatieaanbieders in haar thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel, opgericht in oktober 1995, is in het bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 75.000 zakelijke klanten en ruim 1.100 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en internetdiensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die een notering heeft aan de Euronext Amsterdam (VRSA). Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via http://www.versatel.nl.

The statements contained in this press release that are not historical facts are "forward looking statements". Actual events or results may differ materially as a result of risks facing Versatel or actual results differing from the assumptions underlying such statements. All forward looking statements are expressly qualified in the entirety by the "Risk Factors" and other cautionary statements included in our Form 20-F for the year ended December 31, 2001 filed with the SEC.