Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-12-2002
Politieberichten van 2/12 (13.00 uur) t/m 3/12 (07.00 uur)

Leeuwarden: diefstal auto
Van zondag op maandag werd vanaf de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken TD-85-YB, gestolen. De auto was eigendom van een 29-jarige inwoonster van Leeuwarden, die aangifte deed.

Tzummarum: inbraak woning
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Sytzamaleane. Een badkamerraam werd geforceerd. Uit de woning werd een portemonnee gestolen met daarin een klein geldbedrag. De 52-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal uit woning
Van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Saskiastraat. Hoe men in de woning is gekomen, werd niet duidelijk. Uit de woning werd een tas met daarin geld (klein bedrag), bankpasjes, een rij- en kentekenbewijs, verzekeringspapieren, een paspoort en een gsm gestolen. De 31-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Augustinusga: controle verkeer
Maandag tussen 08.15 en 09.15 uur werd op de Uterwei nabij de plaats waar wegwerkzaamheden werden uitgevoerd een verkeerscontrole gehouden. De laatste tijd waren er verschillende klachten binnengekomen, dat de verkeersdeelnemers zich niet stoorden aan de aldaar geplaatste verkeersmaatregelen. De tijdelijke verkeerslichten zouden genegeerd worden. Op de controleplaats waren de politiemensen opvallend aanwezig. Ondanks hun aanwezigheid reden 6 automobilisten door het rode verkeerslicht. Deze bestuurders kregen een bekeuring.

Buitenpost: vuurwerk
Maandag omstreeks 13.00 uur werden op de Halbertsmastraat twee meisjes uit Kootstertille, (16 en 15 jaar oud) bekeurd, die vuurwerk liepen af te steken. De meisjes bleken nog in het bezit te zijn van 66 strijkers (verboden vuurwerk). De strijkers werd in beslag genomen. Er zal nog gekeken worden waar de meisjes die vuurwerk hebben gekocht. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt.

Harlingen: agressieve winkeldief
Maandag omstreeks 14.00 uur werd bij een supermarkt aan de Spoorstraat een 24-jarige inwoner van Harlingen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had een stuk leverworst weggenomen en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Hij werd toen aangehouden door het personeel. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. Hij beet o.a. een medewerker in zijn arm. Tijdens de daarop volgende worsteling kreeg de verdachte hulp van zijn vriendin, een 21-jarige inwoonster van Harlingen. De vrouw begon het personeel te slaan. Beide verdachten werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Een 46-jarige medewerker van de winkel deed aangifte. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld.

Bolsward: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 11.45 uur werd in een supermarkt aan de Appelmarkt een 30-jarige inwoonster van Bolsward aangehouden. De vrouw had voor een bedrag van ruim 24.- aan levensmiddelen weggenomen en wilde zonder te betalen de winkel verlaten. Zij werd aangehouden door het personeel. Een 34-jarige medewerker van de supermarkt deed aangifte. De levensmiddelen bleven in de winkel achter. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld.

Franeker: aanrijding met lichtgewonden
Maandag omstreeks 18.00 uur reed een 36-jarige inwoner van Tzummarum met zijn personenauto over de Van Voorthuizenweg. Gekomen bij de kruising van deze weg met de Burg. J. Dijkstraweg gaf hij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 34-jarige inwoonster van Franeker. Deze bestuurster reed over de Burg. J. Dijkstraweg. Beide bestuurders raakten lichtgewond en moesten voor onderzoek naar het MCL-Zuid. Na behandeling konden beiden naar huis.

Harlingen: aanrijding met lichtgewonde
Maandag omstreeks 18.40 uur vond op de kruising Zuidoostersingel - Stationsweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De autobestuurster, een 32-jarige inwoonster van Harlingen, kwam vanaf de Zuidoostersingel en verleende geen voorrang aan de fietsster, een 18-jarige inwoonster van Harlingen, die over de Stationsweg deze kruising naderde. De fietsster werd voor onderzoek overgebracht (vermoedelijk alleen kneuzingen) naar het ziekenhuis in Sneek.

Snbeek: onder invloed
Maandag omstreeks20.25 uur werd op de Rienck Bockemakade een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Sint Johannesga bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 420 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Lemmer: onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.30 uur werd op de Brekkenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 78-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 240 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Hurdegaryp: onder invloed
Dinsdag omstreeks 01.05 uur werd op de Horst een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 39-jarige inwoner van Hurdegaryp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 370 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor vier uren.

Leeuwarden: inbreker aangehouden
Dinsdag omstreeks 02.50 uur werd bij een winkel aan de Kleine Kerkstraat een ruit vernield. De ruit werd stukgeslagen met een straatklinker. Of er uit de etalage iets werd weggenomen, is nog niet bekend. De eigenaar van de winkel moet nog worden gehoord. Aan de hand van een getuigenverklaring kon de verdachte, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, even later op de Wirdumerdijk worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272