Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken Directie Algemeen Arbeidsmarktbeleid en Werkgelegenheid

Stichting Centrum Vakopleiding Postbus 90801 locatie Arnhem 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 t.a.v. mw. R. Zijlstra, Telefoon (070) 333 44 44 Kramersgildeplein 3, Telefax (070) 333 40 33 6802 CA Arnhem
Uw brief Ons kenmerk d.d. 5 november 2002 AAM/BR/02/85258

Onderwerp Datum Overgang CV naar ROC's 2 december 2002

Geachte mevrouw Zijlstra,
Hierbij reageer ik op uw brief d.d. 5 november 2002 waarin u namens uw collega's uw zorgen uit over de overgang van de Stichting Centrum Vakopleiding naar de ROC's. In uw brief roept u mij op om in te grijpen in het proces van de overdracht van Centrum Vakopleiding aan de ROC's en de overgang te heroverwegen.
Allereerst laat ik u weten dat ik begrip heb voor uw zorgen. Het zijn spannende tijden. De overdrachtsdatum nadert, en de voor de overdracht te sluiten contracten zijn nog niet allen rond. Tegelijkertijd kan ik u echter melden dat ik er op vertrouw dat de overdracht van (een voldoende groot deel) van de Stichting Centrum Vakopleiding naar ROC's per januari 2003 doorgang kan vinden. Het bestuur en de directie van uw Stichting, die verantwoordelijk zijn voor het overdrachtsproces, hebben mij dit verzekerd. Ik zie dan ook geen aanleiding om in te grijpen in het overdrachtsproces of om de overdracht te heroverwegen. Ik betreur het dat voor u en uw collega's pas op een erg laat tijdstip duidelijkheid over uw positie per 1 januari a.s. gegeven kan worden. Ik vertrouw er op dat u op korte termijn bericht van uw directie zal ontvangen, en hoop dat dit bericht voor zo veel mogelijk werknemers van de Stichting Centrum Vakopleiding positief mag uitvallen.
Hoogachtend,
De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,



2

(mr. A.J. de Geus)
cc: Centrum Vakopleiding Oost-Nederland te Apeldoorn Centrum Vakopleiding te Nijmegen