Gemeente Woerden

Ontwikkelingsplannen Willem Alexanderlaan en Raadhuislaan Harmelen

Informatieavond 3 december
Aan de Willem-Alexanderlaan en de Raadhuislaan in Harmelen komt volgend jaar een aantal locaties vrij. Dit zijn de locaties waar nu nog het zwembad, het voormalige gemeentehuis en het H.I.gebouw staan. Voor deze locaties zijn plannen in ontwikkeling. De gemeente wil omwonenden en andere geĂŻnteresseerden op dinsdag 3 december informeren over de plannen. De bijeenkomst is in het HI-gebouw en start om 20.00 uur.

Stedenbouwkundig plan
Het gaat in dit stadium over het zogenoemde stedenbouwkundig plan. Dit zijn de randvoorwaarden voor de toekomstige bouw. Ook presenteert de gemeente een plan voor de inrichting van het gebied. Dus welke functie op welke plaats zou moeten komen. Er zijn dus nog geen concrete bouwvoorstellen. U krijgt deze avond volop gelegenheid om vragen te stellen en uw mening te geven over dit stedenbouwkundig plan.

Verdere procedure
Van 4 december t/m 17 januari 2002 ligt het stedenbouwkundig plan ter inzage in het HI-gebouw en het stadhuis in Woerden. Tot 17 januari kunt u uw opmerkingen ook schriftelijk kenbaar te maken aan het College van B&W. Het plan wordt vervolgens, inclusief uw op- en aanmerkingen, aan het College gepresenteerd. Pas daarna volgt de verdere uitwerking van het stedenbouwkundig plan tot concrete bouwplannen. Voor die uitgewerkte plannen zal een planologische procedure worden gevolgd. Een formeel inspraaktraject maakt hier deel van uit. Op zijn vroegst eind 2003 zal een start gemaakt kunnen worden met de werkzaamheden.