Ingezonden persbericht

Directe Democraten Volkspartij wil debat met LPF

Dringend beroep op partijen de strijdbijl te begraven

DEN HAAG, 20021129 -- Directe Democraten Volkspartij wil als reddingsboei voor de nieuwe politiek van Pim Fortuyn fungeren voor het geval LPF het als gevolg van interne ruzies en de door verschillende partijen aangespannen juridische procedures niet redt op democratische wijze door de algemene ledenvergadering een nieuw bestuur te laten kiezen op dinsdag 3 december 2002. De strijdende partijen moeten met elkaar in debat gaan en op basis van argumenten snel tot overeenstemming komen. Het hoger beroep dient zonder een accoord op 19 december 2002. Dat betekent onoverzienbare risico's voor de verkiezingen op 22 januari 2002.

Pim Fortuyn zorgde voor een revolutie in de Nederlandse politiek. Een evolutiesprong van ongekende weerga. Burgers en ondernemers hebben hun stem weer terug gekregen en ook hun ziel. Zij mogen weer zeggen wat zij denken. Zij mogen zich weer uiten. De volksvertegenwoordigers luisteren beter. De leugendetector staat bij iedereen aan. De grote ontmaskering is begonnen. We kunnen elkaar niet meer voor de gek houden. Kiezersbedrog wordt genadeloos afgestraft. De oude politici ruimen het veld. Nieuwe gezichten komen in beeld. Intellectuelen en academici, taxichauffeurs en marktkooplui, onderwijzers en leraren, scholieren en studenten, koning, keizer, admiraal. Zij voelen het allemaal. Er is iets veranderd. We weten allemaal wat er met dat ''iets'' wordt bedoeld. Je voelt het gewoon.

En dus zorgen wij ervoor, dat de nieuwe ontwikkelingen blijvend kunnen zijn. Dat de nieuwe politiek beklijft. Dat we allemaal hoopvol kunnen blijven uitzien naar wezenlijke veranderingen in de samenleving, in de maatschappij. Op wie gaan wij dan dus stemmen op 22 januari 2003 ? Op een van de grote partijen die alle iets lijken te hebben opgepikt van Pim Fortuyn ? Of op de partij die nog steeds na vele maanden voor een ware televisie-soap te hebben gezorgd zijn naam mag blijven dragen : de Lijst Pim Fortuyn LPF ? Of durven wij het aan onze stem te geven aan de allernieuwste partij voor de nieuwe politiek de Directe Democraten Volkspartij, die plechtig belooft de politiek dichter bij de burger te brengen en de burger dichter bij de politiek. Een partij, die belooft de 2,5 miljoen gezinnen in Nederland een blijvende stem te geven en de honderdduizenden studerenden. De 0 tot 100 jarigen. De autochtonen en de allochtonen. Een stem aan de mensen, die willen leven. Die hun eigen boontjes willen doppen. Die voor zichzelf willen zorgen en voor de mensen die hen dierbaar zijn. Mensen, die willen leven in een veilig Nederland, in een veilig Europa. In een wereld, die niet door angst wordt gedomineerd, maar door respect voor elkaar. Waar opvoeding en onderwijs weer worden beschouwd als vertrouwenwekkend, warm en menselijk. Waar normen en waarden aanwezig zijn en door iedereen kunnen worden aangevoeld. Waar zorgen voor elkaar iets vanzelfsprekends is. Waar de tien geboden gelden,maar ook de grondwet. Waar wet-en regelgeving beperkt blijft toch wat echt nodig is. Waar overbodige wet- en regelgeving wordt opgeruimd. Waar overheidsbemoeienis tot het minimale wordt beperkt. Waar betutteling en bemoeizucht wordt uitgeroeid. Waar de overheid de burger en de ondernemer dient en niet andersom.

www.directedemocraten.nl