Rijksvoorlichtingsdienst

3 dec 2002

VERKIEZINGEN OP HET INTERNET

De verkiezingskoorts stijgt. De politieke partijen zijn begonnen met de campagnes voor de Tweede-Kamerverkiezingen van januari 2003. Er zijn wekelijks nieuwe peilingen en ook op internet is er volop aandacht voor de komende verkiezingen. Een paar tips.

www.ukomttochook.nl / www.jijkomttochook.nl
Deze site van het ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderdeel van de campagne om zoveel mogelijk kiezers op 22 januari naar de stembus te krijgen. Naast algemene informatie over de verkiezingen, het kiesrecht en de politiek bevat de site dagelijks actuele informatie.

www.StemWijzer.nl
Voor de verkiezingen van 15 mei 2001 hadden ruim 2 miljoen mensen op deze site een stemadvies ingevuld. Aan de hand van de reacties op dertig stellingen geeft de Stemwijzer een stemadvies. De Stemwijzer is een initiatief van het onafhankelijk Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).

www.parlement.com
Voor achtergrondinformatie over verkiezingen, kiesstelsels, kiesrecht en een historisch overzicht van de Nederlandse verkiezingsuitslagen sinds 1918 kunt u terecht op deze site van het Parlementair Documentatie Centrum van de Universiteit Leiden. Voor de liefhebber zijn hier ook alle kabinetten vanaf 1848 en alle bewindspersonen vanaf 1798.

www.nederlandkiest.nl
Op deze site vindt u nieuws, achtergronden, spraakmakende columns en complete reportages van radio en televisie. Daarnaast biedt de NOS/Nova-verkiezingssite een profiel van alle politieke partijen, de wekelijkse peiling en het politieke ganzenbordspel.