Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 december 2002

Prijsvraag voor ideeën van buurtbewoners

Begin december is op de buurtwebsite van de buurten t Hofke, Muschberg en Geestenberg ( www.wijkinfo.nl/eindhoven) een ideeënwedstrijd gestart over de tijdelijke invulling van lege plekken in deze buurten.

Tegelijkertijd is op deze website ook een discussie gestart over vervuiling en hoe men in de buurt omgaat met voortuintjes.

Ideeënwedstrijd
De ideeënwedstrijd is een initiatief van de buurt zelf en is opgepakt door de Stichting Natuur en Milieu. De organisatie ligt bij een adviesbureau, daarnaast heeft het Stadsdeelkantoor Tongelre haar medewerking toegezegd.

De wedstrijd heeft betrekking op een aantal lege plekken (braakliggende terreinen) in de buurt. Deze plekken worden op termijn opnieuw ontwikkeld, maar dat kan nog enige jaren duren. Vanuit de buurt komt het verzoek voor een tijdelijke invulling van deze terreinen.

Bewoners kunnen hun ideeën (eventueel met foto of tekening) indienen via de buurtwebsite, bij het Stadsdeelkantoor Tongelre of in het wijkcentrum t Oude Raadhuis. Op die plekken is ook meer informatie beschikbaar. De drie inzenders van de origineelste ideeën ontvangen een boek over hun eigen stadsdeel: Tongelre, oh Tongelre.

Of de ideeën daadwerkelijk worden gerealiseerd ligt uiteraard aan de uitvoerbaarheid van de plannen.

Discussie op website
Tegelijkertijd start op de buurtwebsite een discussie over vervuiling in de buurt en hoe men in de buurt omgaat met voortuintjes. Bij vervuiling gaat het onder meer om zwerfvuil en illegale stortingen. Wat betreft voortuintjes hebben bewoners soms verschillende ideeën over de inrichting daarvan. Wat vinden de andere buurtbewoners? En kan men hiervoor wellicht oplossingen bedenken?

Over deze onderwerpen kunnen de bewoners met elkaar in discussie gaan op de website.

De ideeënwedstrijd en discussie zijn te vinden van 4 december tot en met 5 januari 2003 op de website www.wijkinfo.nl/eindhoven. In januari volgt op de buurtwebsite ook nog een korte enquête. De resultaten worden verwerkt door het bureau Oostveen Beleidsonderzoek en Advies.