Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 december 2002

Strijpweb succesvol gebleken

Opzet Strijpweb krijgt navolging in andere stadsdelen

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven heeft op basis van een evaluatie van Strijpweb besloten dat ook andere stadsdelen in 2003 een zelfde voorziening krijgen.

De evaluatie wijst uit dat de informatievoorziening in Strijp is verbeterd en dat het contact tussen bewoners onderling en tussen bewoners en het stadsdeelkantoor is toegenomen.

Strijpweb succesvol
Strijpweb is een virtuele ontmoetingsplaats (www.strijpweb.nl) waar Strijpenaren kunnen communiceren over het wel en wee van hun wijk. Het is een van de gemeentelijke projecten in Kenniswijk en is ontstaan uit samenwerking tussen Stadsdeelkantoor Strijp, bewonersorganisaties en Loket W. In februari 2002 is het van start gegaan, waarna het mede dankzij de grote inzet van vele enthousiaste vrijwilligers steeds meer vorm en inhoud heeft gekregen.

Strijpweb biedt onder meer informatie van bewonersorganisaties en het stadsdeelkantoor. Bewoners verzorgen zelf de informatie vanuit de verschillende wijken. Daarnaast zijn digitale formulieren van producten van het stadsdeelkantoor te downloaden.

Bewoners kunnen gevaarlijke situaties melden, meediscussiƫren over actuele onderwerpen of een boodschap op het prikbord plaatsen. De agenda biedt een actueel overzicht van Strijpse activiteiten, waardoor wordt bijgedragen aan deelname en betrokkenheid bij wijkactiviteiten.

Publiekstrekkers
De evaluatie van strijpweb laat zien dat de bekendheid van Strijpweb groot is onder inwoners van Strijp. De internetsite trekt zon 1500 bezoekers per maand. Discussieplatform, prikbord, agenda en nieuws blijken grote publiekstrekkers. Ook het historische Oud Strijps Nieuwsblad, door een groep bewoners in samenwerking met het Streekarchief on-line gebracht, trekt veel bezoekers.

Samen Stad
Op termijn krijgen dus alle stadsdelen de beschikking over een site als strijpweb die gemeentelijke informatie en informatie door en voor bewoners bundelt. Dat gebeurt stap voor stap. Eerst wordt de informatie op de sites van de stadsdeelkantoren uitgebreid tot het gewenste niveau en krijgen de bewoners daarop alvast een duidelijke plek.

De uitbreiding van Strijpweb naar andere stadsdelen ligt geheel in lijn met Samen Stad, de bestuurlijke visie van het Eindhovense college van burgemeester en wethouders. Hierin wordt gekozen voor extra impulsen aan stadsdeelgericht werken. Een andere doelstelling uit Samen Stad die hier van toepassing is, is dat de gemeente voorop wil lopen in technologie en invulling wil geven aan Kenniswijk.