Gemeente Alkmaar


Bloemenwinkel en toiletten maken opknapbeurt Ritsevoort compleet

Alkmaar, 2 december 2002

Met de opening van bloemenwinkel 't Singeltje en de openbare toiletten in de Singelgarage is de opknapbeurt van het Ritsevoort voltooid. Vorig jaar werd al nieuwe bestrating en een nieuw wegprofiel gerealiseerd. Nu de bloemenstal is vervangen door een echte winkel en de toiletten een plek hebben gekregen, vormt het Ritsevoort een volwaardige en mooie entree van de binnenstad.

De nieuwe bloemenwinkel voor de bunker is in opdracht van de gemeente gerealiseerd. Met de exploitante van de winkel, mevrouw M. De Vulder, is een huurovereenkomst gesloten, inclusief afspraken over beheer en toezicht van de openbare toiletten in de Singelgarage (een heren- en een dames/invalidentoilet). De toiletten - binnenkort met betaalautomaten - zijn geopend tijdens winkeltijden, inclusief koopavonden.

Realisering van de toiletten in combinatie met de bloemenwinkel komt voort uit het Economisch Actieprogramma van de gemeente Alkmaar. Hierin is opgenomen dat er meer basisvoorzieningen voor toeristen moeten worden gecreëerd.