Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 3-12-2002 4e persbericht van dinsdag 3 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee aanhoudingen na vechtpartij
Twee mannen uit Eindhoven (25 en 26 jaar oud) zijn dinsdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden na een vechtpartij in en bij een woning aan de Leeuwenstraat. Nadat de 26-jarige man bij het huis had aangebeld en was binnengelaten, sloeg hij een man van 31, die in de gang stond, op zijn gezicht. Daarbij zou hij hem met de dood hebben bedreigd. De 31-jarige man pakte daarop een vaas die hij kapotsloeg op het hoofd van de 26-jarige man, die daardoor hevig bloedend naar buiten liep. Toen de gealarmeerde politie in de woning was, kwam de 26-jarige man weer terug, en bedreigde nogmaals de 31-jarige man. Toen de agenten de 26-jarige man buiten arresteerden, kwam de 25-jarige man met een koevoet op de 31-jarige man aflopen en maakte daarbij een slaande beweging. De agenten hebben vervolgens pepperspray gebruikt om de 25-jarige man in bedwang te krijgen. De 25- en 26-jarige man zijn aangehouden; ze zitten nog vast voor nader onderzoek. De man van 31 en een vrouw van 53, die ook in de woning was, zijn na verhoor op het bureau weer vrijgelaten. De koevoet is inbeslaggenomen. De aanleiding voor de vechtpartij is nog onbekend.

Eindhoven: Gas- en electriciteits-meters gestolen Bij een inbraak in een woning aan de Klundertstraat zijn de gas- en electriciteits-meters gestolen. Dat is gebeurd tussen vorige week donderdagmiddag en maandagochtend 10.00 uur. Het gaat om een leegstaand huis, waarvan de achterdeur was geforceerd.

Soerendonk: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Tijdens een snelheidscontrole op de Strijperdijk is dinsdagmiddag rond 14.30 uur een man van 36 uit Leende aangehouden omdat hij met zijn auto 57 km/u te hard reed. Op de weg mag maximaal 80 km/u worden gereden; de man haalde een gecorrigeerde snelheid van 137 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij is na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Waalre: Man aangehouden in gestolen auto
Een man van 36 uit Waalre is dinsdagochtend rond 9.00 uur aangehouden omdat hij in een gestolen auto zat. Die stond geparkeerd op de Koningin Julianalaan. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Waalre: Man gewond bij aanrijding
Een man van 33 uit Nuenen is dinsdagmiddag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding in Waalre. Hij fietste op de Dommelseweg, en gaf op de kruising met de Heikantstraat geen voorrang aan een auto. Die werd bestuurd door een vrouw van 28 uit Eindhoven. De man is met een hersenschudding naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Rectificatie:
In het 3e persbericht van maandag 2 december 2002 werd melding gemaakt van een aanrijding van maandagmiddag in Deurne waarbij een man van 71 uit Vinkel (NO-Brabant) zijn borstbeen heeft gebroken. Hij was tegen de auto van een man van 67 uit Deurne gereden. Daarbij werd gemeld dat de man uit Deurne geen voorrang had verleend. Dat blijkt niet te kloppen: de man uit Vinkel heeft geen voorrang verleend.

Aanvulling:
In het 3e persbericht van dinsdag 3 december 2002 staat dat een vrouw van 28 uit Helmond dinsdagmiddag bij de kruising Engelseweg/Montgomeryplein is beroofd van haar portemonnee. Die is inmiddels weer terug. Iemand heeft de portemonnee gevonden en afgegeven. De vrouw liep bij de beroving een lichte hersenschudding en kneuzingen op.