Gemeente Alkmaar


Inspraakavond definitieve cultuurnota in De Vest

Alkmaar, 29 november 2002

Woensdag 4 december aanstaande is de inspraakavond over het tweede concept van de cultuurnota 2002-2005. De inspraakavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in Theater De Vest. Tijdens de bijeenkomst zal wethouder Henk Eggermont aanwezig zijn om de vragen van de genodigden te beantwoorden.

Op 7 februari 2002 vond in Theater De Vest de eerste inspraakavond plaats over de Cultuurnota 2002-2005 (Alkmaar, wijzer van cultuur). Op basis van deze inspraakprocedure is het eerste concept van de cultuurnota aangepast. Inmiddels heeft het college en de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling op hoofdlijnen ingestemd met het tweede concept van de cultuurnota.

De gemeente Alkmaar vindt het van belang om nogmaals met geïnteresseerden om de tafel te zitten en van gedachten te wisselen over de inhoud van deze nota. De opmerkingen worden meegenomen in de definitieve versie van de nota. Alle geïnteresseerden, kunstenaars, organisaties of een ieder die te maken heeft met cultuurbeleid is van harte welkom om op 4 december in Theater De Vest aanwezig te zijn. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen aan de wethouder Henk Eggermont.

Tevens worden volgende onderwerpen worden op deze avond besproken:
- Alkmaars Centrum voor Beeldende Kunst

- Huurprijzen Grote Kerk en Theater De Vest voor amateurverenigingen

- Flexibele subsidiemogelijkheden in 2003

- Alkmaarse Beelden Kunst manifestaties in 2003 (presentatie van de grote projecten 'Aardbeispinazie' en 'Vensters')