Vlaamse overheid

Op woensdag 4 december 2002 brengen minister-president Patrick Dewael en Vlaams minister van Leefmilieu en Landbouw Vera Dua een werkbezoek aan de
erosiebestrijdingswerken in Gelinden, deelgemeente van Sint-Truiden en aan Tongeren. Het bezoek bestaat uit een veldbezoek en een afsluitend gedeelte. De erosiebestrijdingswerken moeten Sint-Truiden en omgeving behoeden van water- en modderstromen bij zware regenval.

Het onderwerp van het veldbezoek zijn de erosiebestrijdingswerken in Gelinden, de eerste werken die worden uitgevoerd in het kader van het 'Erosiebesluit'. De ministers zullen het projectgebied verkennen en de eerste spadesteek geven voor de aanleg van één van de dammetjes die deel uitmaken van het project. Het veldbezoek wordt afgesloten met de ondertekening van de
subsidiebesluiten voor de opmaak van
erosiebestrijdingsplannen door de Interbestuurlijke Samenwerking Land en Water voor de gemeenten Geetbets, Gingelom, Herk-de-Stad, Nieuwerkerken en Sint-Truiden.

Vervolgens wordt u vriendelijk uitgenodigd in Tongeren voor de ondertekening van het subsidiebesluit voor erosiebestrijdingswerken te Sluizen (Tongeren).

Wij hopen u te mogen begroeten. In bijlage vindt u een routebeschrijving naar de plaats van het veldbezoek (Ovelingenstraat 23 te Gelinden).

PROGRAMMA

9h30 - 10h : Ontvangst (Hoeve Francis, Ovelingenstraat 23, Gelinden)
- Verwelkoming (Burgemeester Ludwig Vandenhove, stad Sint-Truiden)
- "Van op het land tot in de beek" : lokale aanpak van het integraal waterbeheer (Miel Londoz, voorzitter Interbestuurlijke Samenwerking Land en Water)

- Voorstelling project Gelinden (Martien Swerts, afdeling Land)
10h - 10h30 : parcours, eerste spadesteek, gesprek met landbouwers 10h30 - 11h : parcours, erosiemaatregelen "eksterzouw"

11h - 11h30 : Afsluiten veldbezoek (Hoeve Francis)
- Reactie minister Dua

- Ondertekening subsidiebesluiten Interbestuurlijke Samenwerking
- Ondertekening intentieverklaring landbouwers
- Slot (Deputé Lavigne, provincie Limburg)
11h30 - 12h : Verplaatsing met eigen vervoer naar Tongeren

12h - 12h30 : Afsluitend gedeelte (stadhuis Tongeren)
- Verwelkoming (stad Tongeren)

- Persconferentie en toespraak minister Vera Dua
- Ondertekening subsidiebesluit Tongeren
- Afsluiting minister-president Patrick Dewael
Broodjesmaaltijd

info : Ann Bats, woordvoerder van
minister Dua - tel. (02) 553 27 81
e-mail: persdienst.dua@vlaanderen.be


---