Gemeente Den Haag

2002-12-12: Feestelijke opening sportkooi Jacob van Campenplein


---

Op woensdag 4 december openen burgemeester Deetman, wethouder Stolte en wethouder Klijnsma, samen met de jeugd uit de buurt, op feestelijke wijze een sportkooi aan het Jacob van Campenplein. Dit vindt plaats bij de feesttent op het Jacob van Campenplein en start om 12.15 uur. Ook het speelterrein bij het Haags Hopje is opgeknapt en aangevuld met nieuwe speelvoorzieningen.

Gezamenlijke inzet
De plaatsing van de sportkooi is het resultaat van een gezamenlijke aanpak tussen gemeente, buurtbewoners en politie. Om de wijk leefbaarder te maken zijn alle betrokken partijen in verschillende projecten met elkaar in gesprek geraakt. Uit gesprekken met de jeugd kwam naar voren dat zij behoefte hebben aan meer en betere sport- en spelvoorzieningen.

Sportkooi
De sportkooi heeft een afmeting van 32x15 meter en is 4 meter hoog en daarmee de grootste in Den Haag. De kooi is afsluitbaar en wordt dan ook elke ochtend geopend en elke avond afgesloten. Op 1 mei van dit jaar is op het Jacob van Campenplein een Haags Hopje geopend. De aanwezigheid van het Hopje heeft geleid tot een beter gebruik van de speelvoorziening. Daarom heeft de gemeente deze speelplek een grote opknapbeurt gegeven.

Toezicht
Het beheer van de sportkooi en de speelplek is in handen van Wijkbeheer Schilderswijk. Zij zal ook intensief beheer en toezicht houden op het plein. Dit houdt in dat er dagelijks extra inzet is voor schoonmaak, reparaties en toezicht. Betrokkenen verwachten dat op deze manier een herkenbaar aanspreekpunt ontstaat op het plein, waardoor de buurt schoon, heel en veilig wordt.

Integrale aanpak
Het Jacob van Campenplein kent een historie van drugs- en jongerenoverlast, vernieling en vervuiling. Door de integrale aanpak is de neergaande spiraal gekeerd. Dit heeft tot een verbetering van de leefomgeving geleid. Naast de gemeente, de bewoners en de politie, zijn ook Stichting BOOG, Jeugdzorg, Ondernemend Welzijn, Buro Halt en omliggende scholen bij de plannen betrokken. Gezien het positieve resultaat wordt deze manier van werken naar alle waarschijnlijkheid uitgebreid naar andere pleinen in de Schilderswijk.

last update: 2-12-2002 16:20:03 ;pag.: 17103; auteur: 616;cat.: